6 Siewan 5781 | 17 mei 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Hamas: bestand met Israël zou gevechtstactiek zijn
Publicatiedatum: maandag 28 april 2008 Auteur: De Redactie | 1.334 keer gelezen
Chamas, Terrorisme, Gaza, Staakt-het-vuren »

(Novum/AP) - Als Hamas ingaat op een Egyptisch voorstel voor een bestand met Israël dan is dat alleen uit tactische overwegingen. Dat heeft de leider van de Palestijnse beweging Khaled Mashaal zaterdag gezegd op de tv-zender Al-Jazeera. Egypte heeft een wapenstilstand voorgesteld van zes maanden, in combinatie met een gevangenenruil en het openen van de grenzen van de Gazastrook. Een Israëlische reactie op het voorstel wordt in de komende dagen verwacht.

Mashaal zei dat er in elke verzetsstrijd momenten zijn om de strijd op te voeren en momenten waarop een mate van terugtrekking geboden is. Hij waarschuwde dat als Israël het bestand weigert, er een explosie van geweld volgt.

Dinsdag zei Hamas bereid te zijn met Israël een bestand te sluiten dat alleen van kracht is in de Gazastrook. Eerder heeft Hamas steeds gezegd alleen te willen praten over een deal waar de Westoever onderdeel van uitmaakt. Hamas zei eeder alleen bereid te zijn tot een staakt-het-vuren als zowel Israël als Egypte de grenzen met de Gazastrook opent voor goederen- en personenvervoer. De Gazastrook is van de buitenwereld afgesloten sinds Hamas er vorig jaar juni de macht greep.

Copyright © 2008 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.