21 Sjewat 5782 | 23 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Hamas blijft wapens smokkelen, ondanks bestand
Publicatiedatum: zaterdag 21 juni 2008 Auteur: Robbert de Witt | 1.453 keer gelezen
Chamas, Gilad Shalit, Wapensmokkel »

De Palestijnse terreurbeweging Hamas zegt dat het gewoon doorgaat met de aanvoer van wapens en trekt zich daarmee weinig aan van het staakt-het-vuren dat sinds gisteren van kracht is tussen Hamas en Israël.

De leider van de Palestijnse terreurbeweging, Ismail Haniya, heeft dit vrijdagavond tijdens het avondgebed gezegd, meldt persbureau AFP. 

'Tijdens de onderhandelingen wilde Israël dat Hamas zou stoppen met de toevoer van smokkelwaar. Ook zeiden ze dat vrijlating van de Israëlische soldaat Shalit onderdeel van de wapenstilstand is.'

'Maar we zijn hier niet mee akkoord gegaan omdat dit onrechtvaardig is en buiten de macht van onze regering ligt,' zo verklaarde Haniya tegenover gelovigen.

Ondermijnen
Een woordvoerder van de Israëlische regering zegt dat beide punten wel degelijk onderdeel zijn van het staakt-het-vuren, dat sinds gisterochtend van kracht is. 

'De personen in de Gazastrook die dit zeggen proberen het bestand te ondermijnen,' laat de woordvoerder weten aan AFP.

Raketten
Volgens cijfers van het Israëlische leger zijn sinds de gewelddadige machtsgreep van Hamas in de Gazastrook, meer dan honderd ton aan explosieven het Palestijnse gebied binnengesmokkeld.

Ook raketten en antitankwapens worden via tunnels en over zee het Hamas-gebied binnengebracht. Die wapens zijn de afgelopen maanden vooral gebruikt bij aanvallen op Israëlische nederzettingen buiten de Gazastrook.

 

 

Copyright © 2008 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.