21 Sjewat 5782 | 23 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Arabieren uit Gaza willen compensatie voor verlies van banen in Gush Katif
Publicatiedatum: woensdag 09 juli 2008 Auteur: Joel Nesanel von Schukkmann | 2.522 keer gelezen
Joël Nesanel Schukkmann, Gush Katif, Palestijnse Autoriteit [PA] »

Arabieren uit Gaza die tot aan met de uitzetting van Joden in 2005 voor Joodse boeren in Gush Katif hebben gewerkt zoeken nu naar manieren om hun voormalige werkgevers aan te klagen voor 'onterecht ontslag' en andere werknemers voordelen.

Het vernietigen van de levende Joodse gemeenschappen en economie van Gush Katif tijdens de 'ontkoppeling' van Gaza tijdens Sharon's regering leidde tot een abrupte werkloosheid van ongeveer 10.000 mensen, waarvan 5000 Arabieren uit de 'palestijnse Authoriteit.' Op het moment dat Israel letterlijk de poorten van Gaza achter zich dicht sloot, stormden de Palestijnse Arabieren op de voormalig prachtig Joodse steden af om ze vervolgens te plunderen en te vernietigen, inclusief de meest moderne broeikassen en fabrieken wat hen werk en voedsel had kunnen geven.

In juni 2008 zijn meer dan 50 procent van de voormalig inwoners van Gush Katif nog steeds werkloos. Volgens een rapport van de Israelische Channel One heeft de SELA administratie, die op was gezet om de mensen uit Gush Katif te helpen met het heropbouwen van hun levens en gemeenschappen, de voormalig inwoners, zakenmensen en werkgevers van Gush Katif verteld dat de Arabische aanklachten, "jullie probleem is."

De overheid beweerde dat de compensatie fondsen die betaald zouden worden aan de Gush Katif inwoners inclusief een fonds was voor de voormalig werkgevers van de Joodse industrieen die uit Gaza gezet zijn. Echter de compensatie uitbetalnigen tot nu toe waren nog niet eens genoeg om de mensen van Gush Katif zelf te voorzien van hun gemiddelde benodigheden.

Yossi Schwarz, een voormalig eigenaar van een kleding fabriek vertelde in een interview met Channel One dat alleen de eisen van zijn voormalige [Arabische] werknemers al over de één millioen shekkel (EUR 195.540,-) uit zouden kunnen komen. Dhr. Schwarz is net zoals zo velen van zijn voormalig buren, nog steeds werkloos.

Copyright © 2008 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.