7 Tisjri 5781 | 25 september 2020
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Arabische landen vrezen snelle Westerse aanval op Iran
Publicatiedatum: woensdag 20 augustus 2008 Auteur: ilonia | 1.639 keer gelezen
Iran, Ilonia, Nucleaire dreiging »

Saudi Arabië en Egypte hebben Iran na de lancering van haar eerste 2-traps ruimteraket gewaarschuwd dat het land de VS en Israël op deze manier een zilveren schaaltje presenteert, met daarop genoeg voorwendselen en rechtvaardiging om Iran aan te vallen.

De waarschuwingen aan het adres van Iran werden gedaan door de Saudische koning Abdullah en de Egyptische president Mubarak, die afgelopen zaterdag een ontmoeting met elkaar hadden. Volgens de internationale Arabische krant Al Quds betekent dit dat beide regeringsleiders waarschijnlijk weten dat een Westerse aanval op Iran nabij is.

Al Quds wijst in dit opzicht ook naar de geschiedenis rond de oorlog in Irak. Saddam Hussein weigerde net als Iran hardnekkig inzage te geven in zijn veronderstelde (chemische) wapenprogramma, waarna het Westen uiteindelijk tot de aanval overging. 

Tevens arriveert deze week een groot aantal Amerikaanse, Britse en Franse marineschepen in de Golf, waardoor er een heuse armada ontstaat van naar schatting 70 (maar mogelijk meer) marineschepen. Ook Israël heeft oorlogsschepen naar het gebied gestuurd. Sinds de Eerste Golfoorlog in 1991 is er niet meer zo'n enorme zeemacht in de Golf geweest.

Kuweit plaatste haar strijdkrachten om die reden al vorige week op 'oorlogsalarm', en stuurde marineschepen in de Perzische Golf om Iran af te schrikken van een mogelijke vergeldingsaanval op de Kuweitse olie-installaties.

Copyright © 2008 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2020 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.