5 Chesjwan 5781 | 23 October 2020
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Partijen Libanon werken samen aan defensieplan
Publicatiedatum: Wednesday 17 September 2008 Auteur: De Redactie | 1.496 keer gelezen
Libanon en Chizballah, Syrië »

(Novum/AP) - De rivaliserende politieke partijen in Libanon hebben afgesproken samen te werken aan een nationaal defensieplan, dat eventueel kan betekenen dat Hezbollah opgaat in het leger. Dat is bekendgemaakt door president Michel Suleiman.

De status van Hezbollah is een van de grootste strijdpunten in de Libanese politiek. Anti-Syrische partijen in het parlement willen dat de aan Syrië verbonden Hezbollah zich ontwapent. Volgens Hezbollah zijn de wapens nodig ter verdediging tegen Israël.

"Ik ben ervan overtuigd dat dat we een strategie zullen vinden die Libanon beschermt, die gebaseerd is op onze strijdkrachten en die voordeel heeft van de hulpmiddelen en mogelijkheden van het verzet," zei de president in zijn verklaring. Met 'het verzet' bedoelde hij Hezbollah, waarvan de leden zichzelf graag zien als strijders tegen de veronderstelde onderdrukking door Israël.

Het overleg over de toekomst van het Libanese leger en Hezbollah worden in november voortgezet.

Copyright © 2008 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2020 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.