5 Chesjwan 5781 | 23 October 2020
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Rivaliserende Libanese groepen praten met elkaar
Publicatiedatum: Wednesday 24 September 2008 Auteur: De Redactie | 1.552 keer gelezen
Libanon en Chizballah »

(Novum/AP) - Rivaliserende groeperingen in Libanon hebben woensdag met elkaar gesproken om de sectarische spanningen in het land te verminderen. Dat heeft het Libanese staatspersbureau gezegd.

De spanningen in Libanon leidden in mei tot gevechten tussen sjiitische Hezbollah-strijders en soennitische aanhangers van de regering, waarbij 81 mensen om het leven kwamen en die het land op de rand van een burgeroorlog brachten. Arabische bemiddeling maakte een einde aan de crisis en zorgde voor een regering van nationale eenheid.

De ontmoeting van woensdag, tussen de leider van de prowesterse parlementaire meerderheid Saad Hariri en vijf parlementsleden van Hezbollah, was het eerste directe contact tussen dde twee groepen sinds de oorlog tussen Israël en Hezbollah in 2006, toen alle groeperingen in Libanon zich achter de sjiitische militante beweging schaarden. Er werd woensdag onder andere gesproken over een mogelijke verzoening tussen Hariri en de leider van Hezbollah, Hassan Nasrallah.

 

Copyright © 2008 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2020 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.