11 Chesjwan 5782 | 17 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Namenwand
Publicatiedatum: dinsdag 07 oktober 2008 Auteur: ilonia | 1.819 keer gelezen
Nazi's, Ilonia, Sjoa (Holocaust) »
 

"Vergeten zijn ze niet en nooit zullen zij vergeten worden..."

Het Nederlands Auschwitz Comité heeft het initiatief genomen tot het realiseren van een namenwand in Nederland - vergelijkbaar met de bestaande namenwand in het Nederlands Paviljoen in Auschwitz (zie foto) - ter herdenking van alle 110.000 slachtoffers zonder graf, die vanuit Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nazi concentratiekampen zijn vermoord. De meeste van hen - 102.000 - waren Joden.

Op deze namenwand moeten de namen komen van alle slachtoffers die vanuit Nederland gedeporteerd zijn en vanuit verschillende achtergronden in de concentratiekampen terecht zijn gekomen: uit het verzet, vanwege een politieke overtuiging en rechtstreeks door de massale vervolging van Joden en Sinti en Roma. Dus alle mensen die vanuit Nederland tussen 1940 en 1945 in de Nazi concentratiekampen om het leven zijn gebracht.

Een wand met slachtoffernamen zal zo op indrukwekkende wijze kunnen uitdrukken wat de moord op 110.000 maal één mens voor ons allen betekent. Hiermee krijgen al deze slachtoffers alsnog een waardige en tastbare plaats in onze samenleving.

http://www.namenwand.nl/pagina2.html

teken de steunbetuiging
Deze website is bedoeld om steunbetuigingen te verwerven waarmee het Nederlands Auschwitz Comité - initiatiefnemer van dit project - diverse instanties kan benaderen ten einde fondsen te werven, met als doel een namenwand - vergelijkbaar met de bestaande namenwand in het Nederlands Paviljoen in Auschwitz (zie foto) - ook in Nederland gerealiseerd te krijgen.

Copyright © 2008 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.