5 Siewan 5781 | 16 mei 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
“Amnesty ontzegt Israël recht op zelfverdediging”
Publicatiedatum: woensdag 25 februari 2009 Auteur: De Redactie | 1.669 keer gelezen
Amnesty International, Operation Pillar Defense »

De Joods-Amerikaanse Anti-Defamation League is verontwaardigd uitgevaren tegen  Amnesty International omdat het  Israël het recht ontzegt zich te verdedigen. De mensenrechtenorganisatie drong aan op een wereldwijde boycot van wapenverkoop aan Israël.

"In de oproep tot een wapenembargo tegen Israël doet Amnesty International niets minder  dan  het recht op zelfverdediging van Israël ontkennen terwijl dat een internationaal erkend recht is van elke soevereine natie," zei ADL-directeur Abraham H. Foxman in een verklaring.

Amnesty verzocht om het embargo in een maandag vrijgegeven rapport. Daarin stelt Amnesty  dat meer dan 20 landen wapens en munitie aan Israël verkopen. Het gebruik van die wapens tijdens het offensief in Gaza heeft wellicht aan de basis gelegen van oorlogsmisdaden en ernstige overtredingen van het internationaal recht, aldus de organisatie. "Inderdaad, met dit verderfelijke en vooringenomen rapport is Amnesty International de  onderzoekspoot voor en een voorstander van de extremistische beweging die Israël wil boycotten en voor desinvesteringen en sancties is", aldus de Joods-Amerikaanse organisatie. "De manier waarop Amnesty's' bewijs' wordt gepresenteerd en de toon van het verslag wijzen duidelijk op een agenda die Israël wil belasteren."

Foxman voegt er aan toe: "In het verslag is geen enkele vermelding te vinden van het inzetten door Hamas van burgers als schild, noch van de tactiek om bevolkingscentra,  moskeeën, ziekenhuizen, scholen, en VN-faciliteiten te gebruiken voor militaire operaties."

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.