6 Siewan 5781 | 17 mei 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Verbeterde raketten op Ashkelon afgevuurd/Palestijnen blijven doorgaan met raketaanvallen Israël
Publicatiedatum: zondag 01 maart 2009 Auteur: Redactie | 1.369 keer gelezen
Terrorisme, Redactie, Ashkelon, Raketaanvallen »

Op Sjabbatmorgen werden verbeterende GADraketten op een school in Ashkelon afgevuurd. Naast beschadigingen raakten bewoners van Ashkelon geshockeerd.

De raket was krachtiger dan vorige modellen, en de raket die de school raakte brak door de vestingwerken heen die ontworpen zijn om studenten en leraren tegen een aanval te beschermen. De school was wegens Sjabbat gesloten waardoor een tragedie verhinderd werd. Voor vandaag werden de lessen door de ambtenaren geannuleerd.

Een tweede raket explodeerde in een open gebied aan de rand van de stad. Drie andere aanvallen vonden ook op Sjabbat plaats.
Een Kassamrakket sloeg in het gebied van Eshkol op Sjabbatochtend in en twee andere Kassamraketten sloegen vrijdagnacht in Sedrot in.
Weer een andere Kassamrakket sloeg zaterdagavond het zuidelijke Negev in.

Geen van deze laatst genoemde explosies veroorzaakte schade of verwondingen.

Kanaal 2 televisie meldde donderdagavond dat de lange-afstands raketten in Gaza door tunnels langs de grens worden gesmokkeld en dat het Israëlische bombarderen van verscheidene tunnels, in vergelding voor raketaanvallen, weinig effect hebben gehad.

Ondertussen heeft een woordvoerder van het Israëlische leger de inslag van de Qassamraket in de buurt van Ashkelon tegenover de krant Haaretz bevestigd. Er vielen geen slachtoffers. Gisteren sloeg een raket in op een school in de zuid-Israëlische stad. Omdat die wegens sabbat was gesloten bleven gewonden uit. Vrijdag werden tien raketten afgevuurd vanuit het Palestijnse gebied.

Keihard antwoord
Sinds het einde van het Israëlisch militair offensief op 18 januari hebben militante Palestijnen volgens het leger meer dan honderd raketten naar Israëlisch gebied afgevuurd. Premier Ehud Olmert kondigt vandaag een 'keihard en compromisloos antwoord' aan op de nieuwe beschietingen, meldt de Israëlische krant Yedioth Ahronoth.

Terreur
Olmert: 'Hamas probeert te herstellen van de slag die Israël tijdens het afgelopen offensief heeft toegebracht, en doet dat op de enige manier die het kent: door middel van terreur.'

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.