14 Chesjwan 5782 | 20 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Aanslag met shovel in Jeruzalem
Publicatiedatum: vrijdag 06 maart 2009 Auteur: Redactie | 1.472 keer gelezen
Jeruzalem [Al-Quds], Redactie, (zelfmoord) aanslagen »
Donderdagmiddag: een snel-denkende taxibestuurder en twee politieagenten stopten een bulldozerterrorist met het uitvoeren van zijn moordzuchtige uitzinnigheid op een bus en een politieauto aan de Menachem Begin Highway in Jeruzalem.

Zie HIER voor de beelden

Toen de chauffeur op de voertuigen inreed, openden een passerende taxichauffeur en een agent het vuur op hem. De identiteit van de chauffeur is niet bekendgemaakt. Vermoedelijk gaat het om een Palestijn.
De radicale Palestijnse organisatie Hamas prees de aanval met de bulldozer. Volgens Hamas was de aanval een „natuurlijk antwoord" op de vernieling door Israël van huizen van Palestijnen in Oost-Jeruzalem en het Israëlisch offensief in de Gazastrook.

Het is het derde soortgelijke incident in negen maanden tijd. Vorig jaar juli doodde een Palestijn drie Israëliërs toen hij met een bulldozer op auto's inreed. Vervolgens werd hij zelf gedood. Drie weken later raakten zestien Israëliërs gewond bij een vergelijkbaar incident. Ook toen werd de aanvaller gedood.

UPDATE 08-03-09
Een van de burgerschutters die de terroristische aanslag in Jeruzalem donderdag stopte is een rabbi aan Horev Yeshiva. De veiligheidscamera toonde dat de de man zijn vuurwapen op de terrorist richtte, richten hoewel het niet duidelijk is of hij werkelijk heeft geschoten. Arutz Sheva meldt dat hij aan de terrorist niet om zijn indentiteit vroeg.

In alle vorige drie terroristische aanslagen in Jeruzalem - twee tractoraanvallen en de moord aan Mercaz Harav - waren bij het lam leggen van de terroristen steeds kippa-dragende mannen betrokken.
SOS-Israel kondigde aan dat een NIS 1.800 mét "held van Israël" certificaat uitgeloofd wordt aan de nog een schutter die in incident betrokken was: de door ons eerder genoemde taxibestuurder.  

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.