21 Sjewat 5782 | 23 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Operatie Cast Lead: de raketaanvallen gaan onverminderd door
Publicatiedatum: woensdag 11 maart 2009 Auteur: Redactie | 2.909 keer gelezen
Chamas, Terrorisme, Gaza, IDF, Gilad Shalit, Redactie, Operation Cast Lead, Raketaanvallen, UNRWA, Kinderslachtoffers , Human Rights Council (VN mensenrechtenraad) »
Terwijl de Israëliërs deze week Poeriem hebben  gevierd, gingen de raketaanvallen onverminderd door. Vanmorgen ging het luchtalarm weer af, een geluid dat ook deze week bekend in de oren van de bewoners van Kiryat Shmona klonk. Hulpdiensten rukten uit, maar gelukkig was het vals alarm. Des al niettemin moesten twee bewoners naar het ziekenhuis om behandeld voor emotionele trauma behandeld te worden.  Al weken, zo niet maanden, zo niet jaren ligt Zuid Israel onder vuur vanuit Gaza. Ondertussen wordt Israel sinds 4 februari ook weer regelmatig in het noorden vanuit Libanon beschoten.

Vandaag, laat in de middag, vuurden terroristen vanuit Gaza op twee burgers in de Negev. Een Kassamraket explodeerde in een open gebied in de omgeving van de Eshkol. Er waren geen gewonden of vernielingen. Kort na deze explosie werd een mortier granaat afgevuurd die een fabriek naast een kippenhok op een kibboets raakte. Deze kibboets staat binnen het Sha'ar Hanegev gebied. Op een haar na miste de granaat een gastank.  Ook hier is er geen sprake van gewonden, wel van beschadigingen. De Kibboetsbewoners meldden dat de Color Red Warning System vanmiddag niet werkte. Volgens sommige berichtgevingen zou de explosie op de Kibboets niet door een mortiergranaat veroorzaakt zijn.

Eerder op de ochtend explodeerde twee raketten in een open gebied binnen de omgeving Eshkol. Wederom is er geen sprake van gewonden en vernielingen. Ondanks dat heeft de raket woede onder de burgers van Zuid Israel opgewekt. Haim Yelling, het Raadshoofd van Regio Eshkol zei tegen de Internet Editie van Yediot Acharonot "Het is waar dat het aantal beschietingen sinds Operation Cast Lead verminderd is, maar het gaat toch niet om de kwantiteit van de beschietingen? Is het aantal echt zo belangrijk?Een autonoom land moet überhaupt niet toestaan dat het beschoten wordt. De Israëlische regering verbergt wat er hier gebeurd. Het schijnt dat de Iranese centrifuges belangrijker zijn dan wat wij de laatste 8 jaar hebben moeten doormaken".

Hamas gaat maar door het bestoken van raketten op Sderot. Minimaal 15 Kassams en granaten zijn de afgelopen week op de Negev geschoten, die ook een synagoge raakte. Wanneer de Color Red Warning System afgaat hebben burgers 15 seconden om in een schuilplaats te komen.

"Eerst Shalit vrij, dan pas hulp aan Gaza"
Cuba en het Arabische Blok tegen de VN: Israel overtreedt het rechten van PA kinderen


"Eerst Shalit vrij, dan pas hulp aan Gaza",
waren de woorden van het Congreslid de Republikein en lid van het Midden-Oosten subcomité van de Huis Buitenlandse Zaken Commissie, Shelley Berkley. Ze schreef een brief aan Minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, om de $900 miljoen pas aan Gaza vrij te geven zodra Shality vrij is en wanneer de raketten van Hamas op Israel beëindigd wordt. Clinton heeft vorige week tijdens een conferentie in Egypte het geld toegezegd om Gaza te kunnen opbouwen. Ook andere landen hebben al toegezegd geld te willen doneren aan Gaza.

In juni 2006 werd Shalit aan de grens van Israel-Gaza door Hamas ontvoerd. Heel weinig tekens van leven zijn van hem sinds de ontvoering vernomen en zelfs het Internationale Rode Kruis is niet toegestaan hem te bezoeken.

De brief van ms. Berkley was het gevolg van met de Sderot Media Center op het Capitol Hill vorige week. Noam Bedein, het hoofd van het Media Centrum, benadrukte het uiterst moeilijke leven van de bewoners van Sderot en de Negev en hij verzorgde eerste hands visuele rapportage van de effecten van de raketaanvallen. Hamas en andere Gazaanse terroristen hebben sinds het staakt-het-vuren van twee maanden geleden, 120 raketten op Israel afgevuurd.

"Dit [beloofde] geld zal uiteindelijk Hamas helpen en dat is kwetsend voor de Palestijnse mensen die wij willen helpen... [al] jaren  heeft de V.S. geld in de Palestijnse Autoriteit (PA) geïnjecteerd, maar de gevolgen waren te gering. In plaats dat het geld Palestijnen hielp, heeft ons geld de zakken van de Arafat en andere corrupte Palestijnse leiders gevuld". "Het is essentieel," schreef Berkley, "dat wij onze financiering baseren op onze basisvoorwaarden ten aanzien van  Hamas: - de vrijlating van Shalit en de beëindiging van raketaanvallen".

Berkley viel ook het idee van financiering Gaza  door de Verenigde Naties middels UNRWA aan, die momenteel 31% van zijn budget van de Amerikaanse regering ontvangt. "UNRWA heeft zichzelf bewezen dat zij  een bevooroordeeld bureau met een beperkte blik zijn," schreef zij. "Veel van het geld en diensten van UNRWA  eindigen in handen van mensen die rijk genoeg zijn of nog erger, in handen van terroristische organisaties. UNRWA beambten hebben zelfs toegelaten dat zij niet kunnen garanderen dat het geld niet naar Hamas gaat. En ik geloof dat het helpen van UNRWA de oorzaak van vrede niet bevordert".


Samen met Arabische landen, vormt Cuba een team om met Human Rights Council van de VN om de tafel te gaan hun woede tegen Israel te kunnen uiten.


Zij beschuldigen Israel van het grove schenden van de rechten van de kinderen van de Palestinian Authority tijdens de Cast Lead Operatie in Gaza. De aantijgingen komen samen met de 20e verjaardag van de VN Conventie op de Rechten van het Kind. Het document met de aantijgingen zijn niet door alle, maar wel door de meeste 192 lidstaten van de VN getekend.

Onderzoek van het IDF wees uit dat van de 1100-1200 geregistreerde doden onder de Palestijnen 250 burgerslachtoffers bevonden. ‘Tot Israels grote spijt zijn er onderschuldige burgers in Gaza gewond," zegt de verklaring van de Ministerie van Buitenlandse Zaken. "Ondanks dat zijn de cijfers van burgerslachtoffers zijn zeer overdreven. De meeste cijfers komen uit bronnen van Hamas, die hebben de cijfers van burgerslachtoffers flink verhoogd incluis "kinderen", in werkelijkheid tiener Hamasstrijders en "vrouwen", in werkelijkheid de vrouwelijke terroristen". In plaats van de cijfers van het IDF tegen het licht te houden, schoffeert een Jeminitisch lid van het Arabische syndicaat dat Israel "iedere humanitaire wet" heeft geschonden.

Een coalitie van niet-gouvernementele organisaties (NGO's) werpt de beschuldigingen van het Islamitische blok met scherpe herinneringen van de wreedheden van de toegewijde in moslim naties van de hand. Het Islamitische blok wordt ondersteund door Afrikaanse Staten, China, Cuba en Rusland en zij houdt een meerderheid op de Raad vast.

Ondertussen beschuldigt NGO's zowel Iran als Soedan, Jemen, Pakistan en Saoedi Arabië voor het executeren van kinderen. Zij noemen dit "Het ultieme barbaarsheid: deze staten doden hun eigen kinderen". Vertegenwoordiger van de IHEU (International Humanist and Ethical Union) kan ons vertellen dat er in 32 kinderen in 5 Islamitische landen sinds 2005 zijn geëxecuteerd. 26 van hen werden alleen al in Iran terecht gesteld. Vervolgens wijst hij op het feit dat er nog 133 jongeren onder 18 in Iran gevangen worden gehouden, wachtend op hun dag van terechtstelling.

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.