1 Tewet 5782 | 05 december 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Wederom een ontering op Machpelah (Chevron)
Publicatiedatum: woensdag 11 maart 2009 Auteur: Redactie | 1.862 keer gelezen
Heilige Plaatsen, Redactie, Ma'arat Hamachpela, Chevron, ontheiliging van Joodse heilige plaatsen »

Afgelopen weekend hebben moslims in Hevron heilige Joodse teksten onteerd. Ze hadden te ere van de verjaardag van Mohammed toegang tot de Maarat HaMachpelah, de grot van onze voorvaderen.

De moslims haalde voordeel uit de kans om Joodse heilige teksten, met inbegrip van gebedboeken en boeken van Psalmen, te ontwijden. De schade werd afgelopen maandag ontdekt toen de Joden naar de gebedzalen mochten terugkeren, die gewoonlijk voor Joods diensten worden gebruikt. De profanatie veroorzaakte een enorme woede onder de terugkeren vromen Joden.

De Joodse woordvoerder David Wilder zei dat dergelijke schade jammer genoeg vaak voorkomt. "De Joden ontdekken dikwijls dat er heilige boeken zijn geruïneerd, de mezoezot zijn beschadigd of andere vernielingen hebben plaatsgevonden,  nadat Moslims van de heilige plaats gebruik hebben gemaakt",  zei hij. "De Joden proberen om alle heilige voorwerpen uit het heiligdom te verwijderen alvorens het aan Moslimgebruik wordt overgedragen", verklaarde hij, "maar de boeken worden zo nu en dan per ongeluk achter gelaten. Ze weten ook precies wat zij doen." Dit is aan de hand hoe de teksten onteerd zijn.

"IDF is zich bewust van dergelijke incidenten", voegde hij toe, "aangezien de videocamera's in het gebouw, waardoor zij alles kunnen zien wat er in de zalen precies gebeurd. Het is erg spijtig dat er geen maatregelen zijn getroffen om dit te verhinderen," besluit hij.  

De Joden hebben IDF inmiddels verzocht moslims niet meer tot de gebedenplaatsen toe te laten. Als zij niet voor de gevolgen van de profane handelingen opdraaien, dan zullen zij nooit stoppen.

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.