18 Tisjri 5782 | 24 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Israƫlische agenten doodgeschoten op Westoever
Publicatiedatum: maandag 16 maart 2009 Auteur: ilonia | 1.148 keer gelezen
Libanon en Chizballah, Gilad Shalit, Yesha - Westbank, Mediabedrog en Geschiedvervalsing, Ilonia, (zelfmoord) aanslagen »
Bij een schietpartij op de Westelijke Jordaanoever zijn zondag twee Israëlische politieagenten gedood. Zo opent de Nederlandse Nieuws.nl haar bericht. De Israëlische nieuwssite Arutz Sheva opent met een hele andere zin: Arabische terroristen doden twee Israëlische verkeers agenten in een schijnbaar "drive-by shooting".

Een schietpartij is wat anders dan een "drive-by shooting", want in het laatst genoemde zijn de agenten niet actief betrokken in een vuurgevecht, terwijl je kan aannemen dat in een schietpartij de agenten wel betrokken waren in het vuurgevecht.

Omdat het bij Nieuws.nl niet om een aanslag ging, wordt er ook geen melding gemaakt dat de aanslag werd opgeëist, terwijl Arutz Sheva twee terroristische groepen bij naam noemt: Fatah-Tanzim en Imad Mughniyeh Squad en nog melding maakt van een onbekende groep die genoemd zou zijn naar een Hizbullah terrorist.

Op Arutz Sheva wordt verderop in het bericht gemeld dat de dood van de Israëlische agenten had kunnen worden voorkomen als de wegblokkades niet waren opgeheven en als er geen gelegenheid was tot vrije verkeer van Ramallah en Shechem naar de Jordaan Vallei wegen. Ook meldt Arutz Sheva dat de moorden op dezelfde tijd plaats vond als het gesprek in Egypte om een regeling dat mogelijk maakt de gekidnapte IDF soldaat Gilad Shalit vrij te krijgen. Hij wordt al bijna 1,000 dagen in gevangenschap gehouden, naar men aanneemt dat hij nog in leven is.

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.