23 Kislew 5782 | 27 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Human Rights Watch klaagt Hamas aan
Publicatiedatum: donderdag 23 april 2009 Auteur: De Redactie | 1.579 keer gelezen
Chamas, Mensenrechtenorganisatie HRW »

Een rapport van Human Rights Watch klaagt de Palestijnse organisatie Hamas publiekelijk aan wegens geweldsmisdrijven. Minstens 32 Palestijnse politieke rivalen en vermeende "collaborateurs" met Israël werden vermoord en tientallen verminkt tijdens het Israëlische offensief in de Gazastrook. Het rapport heeft sterke aanwijzingen dat Hamas achter deze acties zat.

Het rapport, dat maandag werd gepubliceerd, stelt dat de "onwettige aanhoudingen, en het martelen en doden van gevangenen" een lachertje maken van de bewering van Hamas dat het de orde handhaaft in de Gazastrook. Human Rights Watch zegt dat gewapende mannen achttien Palestijnen opspoorde en ombracht die uit een gevangenis van Gaza waren ontsnapt na een Israëlisch bombardement op 28 december. Veertien andere Palestijnen, onder wie tenminste vier gevangenen, werden gedood door vermoedelijke leden van Hamas na stopzetting van het Israëlisch offensief op 18 januari.

Taher al-Nono, woordvoerder van de Hamas-regering in Gaza, ontkende dat Hamas-leden zich schuldig hebben gemaakt aan de genoemde misdrijven. Volgens hem stellen "bepaalde verzetsgroepen" dat ze van collaboratie verdachte Palestijnen hebben gedood en is er nu een onderzoek gaande "dat nog niet voltooid is".

Human Rights Watch zegt dat zijn rapport is gebaseerd op gesprekken met slachtoffers en ooggetuigen in de Gazastrook, en op rapporten van Palestijnse organisaties voor de mensenrechten.

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.