2 Ijar 5781 | 13 april 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
IDF: “Israëlische leger schond geen internationale wetten”
Publicatiedatum: zaterdag 25 april 2009 Auteur: ilonia | 1.573 keer gelezen
Chamas, IDF, Burgerschild, Operation Cast Lead, Ilonia, IDF: meest humane leger »
Het Israëlische leger heeft bij de invasie van de Gazastrook begin dit jaar geen internationale wetten overtreden. Dat is de conclusie van het leger zelf na vijf interne onderzoeken.

De strijdkrachten hebben zich volgens het leger gehouden aan "hoge professionele en morele eisen".  Bij de korte oorlog hebben zich wel een paar incidenten voorgedaan, maar het leger zegt dat deze niet waren te voorkomen.
Het leger zegt dat het komt doordat de Hamasstrijders zich verborgen achter "onschuldige burgers in de Gazastrook die werden gebruikt als menselijk schild".

Amnesty International
Volgens Amnesty International mist het onderzoek geloofwaardigheid. De mensenrechtenorganisatie stelt dat de waarheid alleen boven tafel kan komen via een onafhankelijk onderzoek.

Shifa-ziekenhuis
Uit het rapport van het leger blijkt verder dat premier Haniyeh van Hamas tijdens de militaire operatie een commandopost had gevestigd in het Shifaziekenhuis in Gaza Stad. Haniyeh en andere bevelhebber van Hamas namen een afdeling van het ziekenhuis in bezit. Ze gingen ervan uit dat Israël het ziekenhuis niet durfde aan te vallen. Andere bevelhebbers van Hamas zetten een commandopost op in een kliniek van het Rode Kruis in Khan Yunis en gebruikten die als  gevangenis.

Hier een directe link naar een film die ook op de site van IDF staat onder "rapport". Het is een 3D Engelsstalige film en gaat over de tactieken die Hamas gebruikte tijdens Cast Lead.Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.