21 Sjewat 5782 | 23 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Nieuwsflits mn over terrorisme in Israel
Publicatiedatum: maandag 27 april 2009 Auteur: Redactie | 1.253 keer gelezen
Terrorisme, Jeruzalem [Al-Quds], Defensie en Veiligheid, Redactie, China, Tweestatenoplossing, (zelfmoord) aanslagen, Kinderslachtoffers »
Yitzar

Israëlische veiligheidsagenten verhinderden Somalische piraten

Medewerkers van een Israëlische veiligheidsbedrijf verhinderden afgelopen zaterdagnacht pogingen van Somalische piraten, die een Italiaanse cruisschip met 1500 passagiers in de Indische Oceaan wilden kidnappen.

De commandant van het schip, Ciro Pinto, vertelde dat zes piraten op een gemotoriseerd vlot  zijn schip "de Melodie",ongeveer 290 km. ter noorden van de Seychellen Eilanden - dat is ongeveer 500 mijlen (800 km)ten  oosten van Somalië, benaderden. De piraten probeerden met een ladder aan boord te klimmen en opende zelfs het vuur, om het schip zo licht te beschadigen. Nochtans raakte geen van de passagiers of bemanningsleden gewond.

Pinto rapporteerde dat hij de Israëlische veiligheidsagenten opdroeg om hun pistolen te pakken en op de piraten te vuren. Ondertussen maakte het schip gelijkertijd vreemde manoeuvres om de piraten op de ladder flink dwars te zitten.  "Wij begonnen te schieten. Toen zij ons zagen schieten, gaven zij het op en gingen weg," vertelt Pinto verder. 
"Het was alsof wij in een oorlog verzeild raakten," voegde Pinto er aan toe.

China treed binnen de arena van het Tweestaten Plan
China heeft aangekondigd een bemiddelaar voor de vrede in het Middenoosten te willen worden. Chinese Minister van Buitenlandse Zaken - Yang Jiechi - legde zijn plan tijdens zijn vijfdaagse bezoek aan Israël, de Palestijnse Autoriteiten, Egypte en Syrië - die gisteren in Damascus beëindigde -  voor.
De Chinese minister verzekerde President Peres dat, ten opzichte van Ahmadinejad, China wel degelijk bewust is van de Jodenvervolging in de Hasjoa' en dat dit "een onbetwistbaar feit" is. Hij zei dat het ook een historische feit is dat de Joden en de Chinezen elkaar in het verleden hebben geholpen. Ondanks deze belovende woorden, beschuldigde dezelfde minister Israel afgelopen zondag in een interview er nog van dat Israel de veiligheid van de regio in gevaar heeft gebracht toen zij de Gazaoorlog begonnen eind 2008.

Drie Joden gewond bij een terroristische aanval
Arabische terroristen hebben de Joodse gemeenschap van Yitzhar in Noord-Samaria afgelopen vrijdag laat in de middag aangevallen. Dit gebeurde rond de tijd dat de Sjabbat begon.
 Drie leden van het first-response team raakte hierbij licht gewond. Dit was de derde aanslag op een stad in Judea en Samaria in de afgelopen drie weken.

Inwoners van de omgeving van Yitzhar merkte in de wijngaarden van Yitzhar ongeveer tien Arabieren op. Ze waarschuwden het  first-response team, waarop dat team door de Arabieren onder vuur werd genomen. Het team schoot direct terug, en toen het IDF op het toneel verscheen, sloegen de terroristen op de vlucht. IDF verjoeg twee terroristen aan een nabijgelegen dorp van Orif, waar de bewoners stenen naar op de troepen gooiden.

De poging van vrijdag was de derde aanval op een Joodse gemeenschap in Judea en Samaria in deze maand. Zo heeft een terrorist een jongetje met een bijl vermoord en een week later kreeg een terrorist uit het gebied van Hevron de gelegenheid om in de aangrenzende joodse stad van Beit Haggai te infiltreren, die zijn aanval niet overleefde.

Moordenaar van de bijlmoord aangehouden
Ondertussen is de moordenaar van de 13 jarige Shlomo Nativ in Bat Ayin
aangehouden. De zesentwintigjarige terrorist heet Mustafa Teet en komt uit het Arabische dorpje Gush Etzion. Hij heeft zowel de moord - met een bijl - als het ernstig toetakelen van de zeven jarige Yair Gamliel bekend. Hij zei dat hij als een "shahid", een heilige martelaar, wilt te sterven.  

Regering Netanyahu blijft Jeruzalem opdelen
Gerechtshof van Tel Aviv gaat beslissen of het Ministerie van Defensie het opwerpen van een scheidingsmuur in Jeruzalem mag blijven handhaven. De muur
bevindt zich in de buurt van Shaar HaMizrach in Noord-Jeruzalem, tussen French Hill en Anata. Naast de veiligheid en de ideologische consequenties, is de muur ook erg duur. Het Ministerie van Defensie gaat met het werk verder, ondanks het feit dat het Hof dit voor als nog ongedaan kan maken. Het Hof is van plan binnen een maand zijn beslissing uit te spreken. Dit zal de Staat ordenen een nieuwe route voor de muur te bedenken of het hof zal het huidige werk van het Ministerie toestaan.

Joodse bewoners van Shaar HaMizrach hebben twee jaar geleden al een petitie aangeboden om de bouw van de muur tegen te gaan, omdat die ten koste gaat van het Joodse eigendom die hierdoor in Arabische handen dreigt te komen, omdat de muur er voor zorgt dat Joods land buiten de muur in het Arabische deel zal vallen. "Ik weet sinds vandaag dat het Ministerie van Defensie zijn werk weer heeft aangevangen om een barrière in het gebied 400 meter ten oosten van de French Hill op te richten. Deze werken worden midden in het Joodse gebied uitgevoerd waar men gepland heeft om daar Shaar HaMizrach te bouwen", zei Aryeh King, voorzitten van de National Lands Fund en vertegenwoordiger van de Joodse eigenaren van het gebied van de Shaar HaMizrach vorige week. Aryeh King vraagt zich af aan welke zijde de Israëlische regering nu staat.

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.