2 Ijar 5781 | 13 april 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Hamas maakt zich klaar voor een volgende oorlog tegen Israel
Publicatiedatum: vrijdag 01 mei 2009 Auteur: Redactie | 1.050 keer gelezen
Chamas, IDF, Redactie, Operation Cast Lead, Raketaanvallen »

De "overheid" Hamas in Gaza traint zijn leger om hun tactiek tegen Israel te veranderen en gelooft dat zij met goede voorbereidingen een oorlog tegen Israel kunnen winnen, meldt Arutz Sheva gisteren.

Iran en Chizbollah functioneren als adviseurs voor Hamas om hen te leren te voorkomen dat hun oorlog tegen Israel niet meer kan mislukken, zoals de laatste keer tijdens de Israëlische operatie "Cast Lead" afgelopen winter. Dat de "tactiek" van Hamas om hun strijders in burgerkleding te laten vechten, duidelijk niet werkte, is om het feit dat IDF hen verraste met het pinpointen van gebieden en waarschuwde de burgers van te voren dat er een bombardement of een andere vorm van aanval vanuit het IDF op handen was.

Ondertussen levert Iran aan Hamas volop luchtafweerraketten. Dit gaat onder meer middels de smokkelgangen tussen Egypte en Gaza, waar gistermorgen nog tijdens het instorten van de tunnel bij Rafiah twee Arabische smokkelaars of werkers werden gedood. Zelfs de Israëlische Luchtmacht werd in Cast Lead uitgerust met luchtafweerraketten, maar schijnbaar zijn de zojuist de door Hamas gesmokkelde wapens geavanceerder dan de wapens die zij tijdens Cast Lead tegen Israel gebruikte.

Hamas heeft 40 bevelhebbers van zijn krachten ontslagen, omdat het leger met meer discipline opgebouwd moet worden. Ook zorgt Hamas voor beter ontwikkelde communicatiesystemen om zo hun hooggeplaatste leiders beter te kunnen beschermen, waar Israel meesterlijk in is. Eén tactiek die in zekere mate werkte was de plaatsing van hun leger in scholen en in ziekenhuizen, die ook als wapendepots werden gebruikt. Hiermee dwongen zij het IDF hun aanvallen te vertragen en zwaaiden zij twijfel of er een aanval niet te veel burgerlijke doeleinden geraakt zouden worden.

De komende oorlog zal Hamas in uniform vechten en van de hit-and-runtactiek gebruik maken.

Verder rapporteerde Arutz Sheva dat Eshkol gisteravond weer het doelwit van raketaanvallen was. Dit aanval was de eerste na een week "rust".  Vorige week kwamen de regionale leiders in het zuiden samen met IDF bevelhebbers om de aanhoudende raketaanvallen te bespreken. "De raketalarm gaat nog steeds af... sommige noemen dit een rustige periode, maar er is nog steeds geen spraken van een staakt-het-vuren", aldus het hoofd van Shaar HaNegev Alon Schuster.

Genraal Amos Yadlin noemt de raketaanvallen die vanuit Gaza afgevuurd worden, slechts door een splintergroepering georganiseerde aanval en noemt deze raketaanvallen "sporadisch". Ondertussen waarschuwen militaire experts ervoor dat Hamas deze "stilte" slechts gebruiken om te hergroeperen en zichzelf klaar te stomen voor een volgende oorlog om de 600 gesneuvelde Hamasterroristen te wreken. Sinds Cast Lead beschikt Hamas over veel geavanceerdere wapens, zoals lange afstandraketten en luchtafweerraketten.Afgelopen maandag is een automobilist uit Karnei Shomron (Samaria) aangevallen door een aantal Arabieren. De Arabieren gooiden in de buurt van Shechem zware stenen naar beneden om hem van zijn leven te beroven. De ongelukkige man vertelde de politie dat hij met zijn eigen wapen in de lucht schoot om de aanvallers af te schikken, zodat hij zijn weg weer kon vervolgen. Nog geen 4 uur later kwamen er internationale persberichten vanuit Arabische bronnen naar buiten dat een Jood uit Samaria een Arabische jongen van 18 neergeschoten zou hebben en dat hij in kritieke toestand bevond. De politie onderzocht de berichtgeving en ontdekte dat inderdaad een 18 jarige Arabier uit een dorp dichtbij Shechem eerder die dag gewond was geraakt. Na deze ontdekking, werd de Joodse bestuurder en anderen die in zijn auto waren bijeengeroepen voor ondervraging.

De Raad van Bewoners van Samaria drukte hun woede over Arabische beschuldiging als volgt uit: "Dit is een verachtelijke leugen die door de Arabieren is verzonnen. Zij wilden zo nodig die rotsen en keien naar een Jood werpen die met zijn auto over de Gilad Weg rijdt Maar toen er niet in slaagden om de Joodse reiziger te vermoorden, gebruikten zij de extreme linkse partijen, zoals altijd, om het verhaal zo danig te verdraaien  en te debatteren dat de Jood, een Defensieambtenaar, hun mishandelde." Het hoofd van de Raad, Gershon Mesika, prees de Joodse automobilist die zichzelf had verdedigd. "Dat de Arabier hem aanviel is het resultaat van de beslissing overheidswege om de Checkpoints te verwijderen en de Palestijnse Overheid te versterken met het vrijlaten van terroristen", voegt hij er aan toe.

Eerder dit jaar werd een Joodse automobilist beschuldigd voor het beschieten en vermoorden van een Arabische tiener, nadat hij in de lucht schoot om aanvallers weg te jagen. Een politieonderzoek wees uit dat deze tiener niet door het vuurwapen van de Joodse automobilist was omgekomen, maar door een van de stenen die hij zelf naar de Joodse automobilist had gesmeten.

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.