21 Sjewat 5782 | 23 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Obama wil goedkeuring voor Amerikaanse financiƫle steun Hamas
Publicatiedatum: zondag 03 mei 2009 Auteur: Redactie | 1.953 keer gelezen
Al-nakba, Gush Katif, Verenigde Staten, Recht-op-terugkeer, Lieberman »
Gaza voor de "terugtrekking" van Israel

Tijdje geleden berichtten wij diverse keren dat er een omslag in de Amerikaanse Regering heeft plaatsgevonden, dit met betrekking tot Israel. Critici vragen zich af of - met betrekking tot Israel - de keuze van Obama als wereldleider een verstandige keuze is geweest. Zo zijn de Israëlische officials bezorgd dat Obama de toekomstige Palestijnse regering financieel willen steunen, terwijl het bewezen is dat de Palestijnen slecht met gelden van de VS en de EU omgaan.


Israel trok zich terug uit Gaza, dat de laatste decennia een van de beste regio's in Israel was geworden, en binnen een korte tijd werd Gaza door de Palestijnen vernietigd en gebruikt als oorlogsveld tegen Israel. Dit doen zij met de gelden van de VS en EU. Dit betekent dat zowel de Amerikaanse als de Europese belastingbetaler blijven meebetalen aan de vernietiging van de Staat Israel, want de citaten van Hillary Clinton - "Wij steunen ook de Libanese regering waar Hezbollah een onderdeel van is" en die van Abbas:  "Palestijnse Authoriteit zal Israël nooit erkennen als Joodse staat"blijft nu praktisch wekelijks middels de media zoals Jerusalem Post en ADNKronos in de Israëlische oren doorklinken.

(Gaza na de "terugtrekking" van Israel Feitjes: kassamraket: €500
Stedelijke huisvestingsoplossing voor 20.000 mensen: $50.000.000)

Obama wilt dat Hamas in de toekomstige Palestijnse regering wordt opgenomen, zodat zij ook acces krijgen aan de miljoenen en miljoenen dollars die de Palestijnen aan hulp nog steeds ontvangen. Dit idee heeft hij als toevoeging van de bestaande wet over de donatie aan Palestijnen aan het Amerikaanse Congres reeds voorgelegd. Republikeinse Congreslid Mark Steven Kirk van Illiois vergeleek dit tijdens de hoorzitting in het Huis van Afgevaardigden als het steunen van een buitenlandse regering waar ‘maar een paar' Nazi's in zitten. Verder wordt er beweerd dat deze wetswijziging niets te maken heeft met de officiële erkenning van Hamas.

Omdat Hamas in de wellicht toekomstige eenheidsregering de huidige leiderschap van de Palestijnse Autoriteit van Abbas zal overnemen, zal Hamas haar regering vanuit Gaza uitbreiden tot de Westelijke Jordaanoever.

Ondertussen heeft de VS $ 840 miljoen dollar voor de wederopbouw van Gaza uitgetrokken en het geld staat inmiddels onder beheer van Hamas. Toch zei Hillary Clinton, Minister van Buitenlandse Zaken, dat de financiële hulp aan Palestijnen niet per se gestopt zullen wordt wanneer Hamas onderdeel van de eenheidsregering van de Palestijnen gaat worden. Zodra dit zover is, zal de gelden naar waarschijnlijkheid ook niet gestopt worden wanneer Hamas de Staat Israel blijft ontkennen, was haar boodschap. Immers, de VS ondersteunt ook de regering van Libanon, waarvan de terreurgroep Hizbolla ook een onderdeel van uit maakt. Shoshana Bryen, directeur van de JINSA (The Jewish Institute for National Security Affairs) maakt zich zorgen. Zij is bijna zeker dat de honderden en nog eens honderden miljoenen dollars uiteindelijk de zakken van Hamas zal vullen. Het feit blijft staan dat Hamas eerder hulpgelden van de Palestijnen misbruikt heeft om aanvallen op Israel te plegen.

Wederom heeft Abbas vorige week gezegd de Staat Israel niet te erkennen. "Wat moet een Joodse staat nu voorstellen? Ze kunnen zichzelf noemen wat ze willen, maar ik erken hen niet". Dit is geen nieuws onder de zon, alleen dat de VS hierin binnen twee maanden langzaam lijkt in te schikken, behoort tot de nieuws van de afgelopen regeringsperiode van Obama tot op heden. Ondertussen eist Abbas ondermeer weer een "recht van terugkeer" van miljoenen Palestijnen naar Israel, het stoppen van nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever en de terugtrekking van Israel van voor 1967. Minister van Buitenlandse Zaken van Israel Avigdor Lieberman heeft al te kennen gegeven dat er geen "recht van terugkeer van Palestijnen" zal komen. Verder verwijt Israel de Palestijnen van hypocriet gedrag, omdat er geen sprake is van miljoenen, maar hooguit honderdduizenden "vluchtelingen". Palestijnen verwachten in feite dat Israel miljoenen Palestijnen op haar grondgebied toelaat, maar geen enkele Jood mag en kan veilig op de Westelijke Jordaanoever wonen.

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.