17 Chesjwan 5782 | 23 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Obama’s “meestelijke” plan
Publicatiedatum: woensdag 06 mei 2009 Auteur: Redactie | 1.970 keer gelezen
Jeruzalem [Al-Quds], Redactie, Vredesproces, Palestijnse Autoriteit [PA], Verenigde Naties, Verenigde Staten, Recht-op-terugkeer, Tweestatenoplossing, Verislamitiseren van Joodse heiligdommen »
Volgens de in Londen gestationeerde Arabische Al-Quds Al-Arabi Dagblad zou de president van de VS Barack Ombama tegen koning Abdullah van Jordanië gezegd hebben dat hij twee weken geleden tijdens zijn ontmoeting met Moslims leiders van Arabische landen hen heeft overgehaald om de veranderingen in The Saudi 2002 Initiative te accepteren.

Dit meldde Arutz Sheva vanmiddag. Het bericht weerspiegelt de snelle actie van de president op het Midden-Oosten problematiek, sinds hij afgelopen november werd gekozen. De belangrijkste voorgestelde wijziging in het Saoedi-Arabische vredesplan van Obama is om aan 5.000.000 Arabieren, die beweren nakomelingen van de vroegere Israëliërs, het "recht van terugkeer" te verlenen, maar dan in een nieuw Palestijns Land die volgens de Tweestaten plan ontwikkeld moet worden. Het Saoedi-Arabische plan dwingt Israel hen in het land toe te laten, een suggestie die vrijwel elke Israëlische leider categorisch verwerpt. Ook vertelde Obama aan koning Abdullah dat hij van Israel verlangt dat de vlaggen van de VN op de heilige plaatsen van Oost Jeruzalem worden uithangen, de plaatsen waar de PA uiteindelijk volgens het Saoedi's Plan onder beheer krijgt.
Al Quds specificeerde geen andere "tegemoetkoming" richting Israël maar zei dat de Arabische landen "andere veranderingen zouden moeten overwegen",  wat niet gespecificeerd werden.

Het "meesterlijk" plan van de president verlangt van de Arabische landen dat zij een tijdspanne bekend moeten maken wanneer zij de Israëlische vlag in hun hoofdsteden zullen hijsen, als teken van de erkenning van de Joodse Staat Israel. Gelijktijdig zullen dan de vlaggen van de PA in de buurten van Jeruzalem moeten uithangen, een gueste van de Joodse hoofdstad naar de door Fatah geleide overheid. Het team van Obama is erg druk om dit plan te verwezenlijken, dergelijke tijd willen ze de onderhandelingen met Syrie en diplomatieke initiatieven naar Iran flink opschroeven, zodat de bal in de Arabische hoek komt te liggen.

De Stafchef van het Witte Huis, Rahm Emanuel, wiens vader een ondergrondse vechter voor Pre-Staat Israel tijdens het Britse Mandaat was, heeft gezegd dat hij niet kan wachten om deze Arabisch-Israëlische vredesceremonie te organiseren. Hij deed dit als eens eerder tijdens het beleid van Clinton. Het was Rahm Emanuel die de handdruk tussen vroegere Israëlische Eerste Minister Yitzchak Rabin en Yasser Arafat (oprichter van de terroristische Organisatie voor de Bevrijding van Palestina) heeft opgevoerd.

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.