18 Tisjri 5782 | 24 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Raket treft wijk in Sderot
Publicatiedatum: woensdag 20 mei 2009 Auteur: De Redactie | 1.204 keer gelezen
Terrorisme, Gilad Shalit, Sderot, Raketaanvallen »
Een raketaanval vanuit de Gazastrook heeft dinsdagmiddag een wijk in Sderot in het zuiden van Israël getroffen. Een vrouw werd licht gewond en moest worden overgebracht naar het Barzilai ziekenhuis in Ashkelon.

Verschillende andere mensen werden behandeld voor een shock. Enkele uren na de inslag  bombardeerde de Israëlische luchtmacht doelen in de Gazastrook. Twee productielocaties voor wapens waren het doelwit. Ook werd  een aantal smokkeltunnels onder vuur genomen. Vorige week verklaarde een Hamas-functionaris nog dat zijn organisatie overweegt een langdurig staakt-het-vuren met Israël te bespreken. 

Noam Schalit
De raket die Sderot trof, was een 115-millimeter projectiel, een gebruikelijk type. De aanval kwam op de dag dat de burgemeester van Rome, Gianni Alemanno, samen met Noam Schalit de gemeente bezocht.

De vader van de gegijzelde militair bracht samen met Alemanno een bezoek aan het huis waar de raket terecht kwam. "Direct na aankomst in Sderot hoorden we sirenes en daarna hoorden we een luid ‘boem'. Helaas zijn we hiermee al te bekend", aldus Schalit. Hij maakte de Tweede Libanonoorlog mee toen hij in het noorden van Israël woonde. Gevraagd naar de inspanningen om zijn zoon vrij te krijgen, zei hij, "We wachten geduldig en hopen goed nieuws te horen."   

Alemanno zei te hopen dat de aanval een geïsoleerd incident was en dat het niet zou leiden tot een nieuwe oorlog en opleving van de raketaanvallen. Hij zei dat de fundamentalisten een probleem zijn voor de hele westerse wereld, niet alleen voor de Israëli's. Hij verzekerde dat de stad Rome de inwoners van Sderot zal helpen bij het herstel van de schade veroorzaakt door de Gazaraketten. 

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.