17 Chesjwan 5782 | 23 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Vredesplan van de PA geeft Iran een gedeelde beheer over de Tempelberg
Publicatiedatum: donderdag 21 mei 2009 Auteur: Redactie | 1.688 keer gelezen
Jeruzalem [Al-Quds], Redactie, Tempelberg [Berg Moriah], Vredesproces, Kotel [Klaagmuur], Binyamin Netanyahu, Archeologie, Verislamitiseren van Joodse heiligdommen, Zesdaagse Oorlog, Islamitische Beweging »
... meldt Arutz Sheva vandaag op Jom Jeroesjalajiem naar aanleiding van een berichtgeving in de Hebreeuwse versie van Ha'aretz. Het kan dus zo gebeuren dat Israel tot de ontdekking komt dat een van de beheerders van de Tempel Berg Iran blijkt te zijn geworden.

De bronnen van PA zeggen dat de PA hun claims op de Tempel Berg zullen opgeven en zullen het beheer aan de - in Saoedië gestationeerde - 57 leden tellende Islamic Conference Organization overgeven. Dit gaat gebeuren zodra het akkoord met Israël voor een definitieve statusovereenkomst rond is. Ondanks Iran geen Arabische maar een Perzisch land is, is zij wel onderdeel van deze Islamitische groepering.

Ondertussen heeft de Minister President van Israel - Binyamin Netanyahu-  aangegeven dat hij tegen een nieuwe staat voor de PA is, terwijl de PA een nieuwe propagandadefensief ontwikkeld heeft waarin de PA ieder spoor van Joodse identiteit in de omgeving van deze heilige plaats ontkent en claimt dat de omgeving zuiver Islamitisch is. Dit kwam met name tot uiting toen vanochtend een groep Arabieren aan de Sjechem Poort (Damascus Poort) geprotesteerd hadden en anti-Israëlische slogans naar Joden uitten toen de Joden begonnen met het vieren van Jom Jeroesjalajiem.

Het beheer over de Tempel Berg, dat in Jeruzalem ligt, is een van de fundamenten voor een nieuwe Arabische staat die de PA heel erg graag wilt hebben. Daarnaast willen zij een half miljoen Joden uit Judea en Samaria wijzen, evenals uit de buurten van Jeruzalem die na de Zes Daagse Oorlog in 1967 zijn gevestigd.
De officiële website van de PA schreef al in 2005 dat de Kotel - het resterende Westerlijke Muur dat rond de Bejt Hamiqdasj (de Tempel) stond waaraan de Joden sindsdien dagelijks bidden - door moslims geclaimd moet worden omdat Mohammed daar op zijn paard zijn hemelvaart gehad zou hebben. Ondertussen wordt de stad Jeruzalem geen een keer in de Qoran genoemd. Schrijver Daniel Pipes heeft enkele jaren geleden daar speciaal voor 1 miljoen dollar uitgeloofd voor degene die in staat zou zijn geweest om de specifieke naam "Jeruzalem" in de Qoran te vinden.

Israel negeert de PA propagandachampagne straal, maar Rabbi Chaim Richman - directeur van de International Department van de Temple Institute in Jerusalem - waarschuwde al in 2005 dat de eisen van de PA "verstrekkende gevolgen" voor Israël zal betekenen.  Rabbi Richman zei dat de ontkenning van het bestaan van de Joodse Tempel  "deel van een campagne is, om alle Joodse banden met de Tempel Berg, Jeruzalem en het land van Israël te verdelgen, uit te vegen en te vernietigen ".

De stimulans van de PA om zich tegen Israel te verzetten en de Amerikaanse Routekaart naar de vrede  continue te schenden, is dezelfde stimulans die de Palestijnen hadden toen zij een bloedige progrom in 1929 onder de Joden van Hevron hielden. Deze stimulans is de stimulans Israel op de knieën te krijgen om zo toch zeggenschap op de Westelijke Muur te verkrijgen. De website van Islam Online pakte gisteren weer de oude beschuldigingen op dat archeologische opgravingen aan de Tempel Berg  een "werkelijke en directe" gevaar voor de Al Aqsa moskee zou vormen. De recentste beschuldigingen is toe te schrijven aan van sjeik Salah, leider van de Galileese tak van de Islamitische Beweging , die verschillende malen gearresteerd is op grond van opruiing tegen de Staat Israël. Hij zei dat Israel "een duivelse plan"  heeft om de Al-Aqsa Moskee te vernietigen "op een manier dat het lijkt als of het door een natuurlijke oorzaak is gebeurd, zoals een aardbeving".  Deze uitspraak staat in contrast ten opzichte van de werkelijkheid. Toen op 15 februari 2008 in de Tempelplein door een aardbeving - van 5.3 op de schaal van Richter - een twee meter brede gat in de grond geslagen werd, wat vlak bij de islamitische Al-Aqsa moskee ligt, beschuldigden de moslims Israël er van dat de moskee met tunnels ondermijnd werd. Ze vreesden voor het lot van de moskee bij een nog veel hevigere aardbeving, die volgens seismologen ieder moment kan plaatsvinden. Deze aardbeving werd van Libanon en in Syrië nog gevoeld.

Volgens Islam Online is "de Israëlische regering is, in coördinatie met machtige kolonistgroepen, begonnen om  een uitgebreid tunnelnetwerk in de Oude Stad te graven. Israël beschrijft de tunnels als "toeristprojecten" dat geen bedreigingen voor Islamitische heilige plaatsen zou veroorzaken, [maar] Palestijnen en sommige Israëlische organisaties, inclusief de Israëlische Commissie tegen House Demolition, geloven dat het ultieme doel is om een onderaardse toegangsroute te creëren om Al-Aqsa en andere Islamitische heiligdommen in het gebied aan te kunnen vallen ".

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.