22 Chesjwan 5782 | 28 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Ja tegen Arabische illegale nederzettingen; nee tegen Joodse illegale nederzettingen
Publicatiedatum: woensdag 27 mei 2009 Auteur: Redactie | 1.853 keer gelezen
Yesha - Westbank, Redactie, 'Nederzettingen' »

Arabische Herenhuizen op de 'Westbank'

Terwijl er een aantal illegale Joodse nederzettingen ontruimd worden, zei minister Ehud Barak van Defensie afgelopen zondag: "de Israëlische regering moet voldoen aan zijn verplichtingen, waaronder die aan de VS". Ondanks Barak vindt dat uitbreiding van Joodse nederzettingen door natuurlijke groei toegestaan moet worden, wordt de Israëlische regering door  de voorzitter van de Regionale Raad van de Jordaanse Vallei  - David Elkhyani - beschuldigd van het opzettelijk toestaan van het bouwen van Arabische illegale nederzettingen in de regio's van Shechem en Hevron. "Het Landelijke Civiel Bestuur schiep nu net een precedent en tegelijkertijd vernietigt de regering Joodse nederzettingen. Dat is geen toeval".

Enkele uren nadat hij autoriteiten er van beschuldigde dat zij de Palestijnse Autoriteit toe staan om in de Jordaanse Vallei te bouwen om zo een vertekend beeld van een vermeende de Arabische groei te scheppen, brak Israëlische politie twee nieuwe voorposten nabij Kiryat Arba-Hevron af. Deze plaatsen staan niet op de lijst van de meer dan 24 Joodse gemeenschappen die Barak de komende weken wilt vernietigen.
Gesteund door soldaten en bulldozers, overviel de politie rond 3 uur in de ochtend de gemeenschap van vanuit twee kanten en brak tijdelijke woningen van zes jongeren af die in Mitzpeh Avichai verbleven. Er vielen geen incidenten voor, maar nationalistische activisten zeiden dat zij Mitzpeh Avichai binnen enkele uren weer zouden herbouwen.

David Elkhyani zei dat de Arabieren die in dat gebied komen wonen misdadige achtergronden hebben en zij zouden door de PA worden aangemoedigd om naast Highway 90 te bouwen, die het Dode Zee gebied met Beit Shean en de Kinneret verbindt. Elkhyani heeft nog contact met Barak gezocht om hier over te praten, maar Barak bedankte hem voor de eer.

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.