19 Sjewat 5782 | 21 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Obama: Ik zal de waarheid spreken, zoals de Koran dat zegt
Publicatiedatum: maandag 08 juni 2009 Auteur: ilonia | 1.843 keer gelezen
Iran, Jeruzalem [Al-Quds], Al-nakba, Verenigde Staten, Ilonia, Sjoa (Holocaust), Sharia, Tweestatenoplossing, 'Nederzettingen' »

Obama's ring met de Shahada inscriptieDoor de Shahada op sieraden te dragen zou een persoon te kennen geven dat Allah de enige is die de controle heeft over zijn leven.

In zijn toespraak afgelopen donderdag 4 juni zei Obama dat hij de waarheid zo goed als hij kan zal verkondigen. Hij haalde een Koran vers aan (33:70)dat zegt: "Wees bewust van God en spreek altijd de waarheid".

Historische feiten
In zijn rede zegt Obama dat de vernieuwde moslim gemeenschappen de volgorde van algebra; onze magneet kompas en gereedschappen van navigatie; onze beheersing van schrijven en de boekdrukkunst; onze begrip hoe ziekte verspreidt en hoe zieke geneest ontwikkelde.

De Arabieren die India in de 7de en 8ste eeuw veroverde, beoefende tot de 14de eeuw kunst en wetenschappen. Hoewel de taal Arabisch was waren veel van de geleerden Grieken, Christenen, Perzen of Joden. De magneet kompas en de boekdrukkunst zijn uitvindingen van Chinezen.

Moslims zouden ons ook het begrip van ziektes hebben ontwikkeld, maar hoe kan het dan dat juist in moslimlanden, zoals Indonesië en Jemen, Sudan, Ethiopië, Angola, Mali, Kameroen enz. (zie 5de link bij bronnen) de ziekte polio weer is opgedoken?

Er worden vaccinaties programma's opgezet, maar in Niger en Nigeria hebben moslim clerici een fatwa uitgevaardigd en zeggen ze dat vaccineren tegen de Sharia wetgeving ingaat. Ook wordt er beweerd dat het vaccine kinderen steriel maakt of dat er hiv in het vaccine zit.

Volgens Obama was Amerika het eerste land dat Marokko erkende en verwijst hij naar het verdrag van Tripoli in 1796. Maar het verdrag gaat niet over erkenning van Marokko, maar was een vredesverdrag tussen de Barbarij (Berber) kust (Marokko, Tunesië, Algerije en Tripoli). Verder quote Obama president John Adams maar ten dele als hij zegt dat de Verenigde Staten niet in zichzelf vijandschap heeft met wetten, religie of kalmte van moslims; Hier het hele artikel 11. De Amerikaanse regering is op geen elke manier gebaseerd op het christelijke geloof; en heeft in zichzelf geen vijandschap met wetten, religie of kalmte van moslims; Amerika is nooit een oorlog begonnen of heeft nooit een vijandelijke daad tegen Mohammedaanse natie begaan. De partijen kondigen aan dat onder geen voorwaarde religieuze meningen belemmering mogen zijn voor de harmonie tussen de twee landen.  

Heeft de Berber kust hier aan gehouden? Nee, want uiteindelijk leidde dit tot de Tripolitaanse Oorlog in 1801 tot 1806.

Holocaust en de Palestijnen
De rede was verdeeld in 6 punten dat moet worden aangepakt om zo vrede te bereiken. De 6 punten die Obama opnoemde zijn: extremisme,
de PA- Israel conflict,
nucleaire wapens,
democratie,
religieuze tolerantie,
vrouwenrechten en
economische groei en ontwikkeling.
Wat betreft Israel maakte Obama duidelijk dat hij er persoonlijk ervoor wil zorgen dat de "bezetting" zal eindigen, omdat het volgens hem de Arabische bevolking voor meer dan 60 jaar ontwricht. In zijn rede definieert Obama de Arabieren die in Gaza, Judea en Sameria wonen als "Palestijnen" en noemt hij hun "lijden" direct nadat hij had verwezen naar de Holocaust. Zelfs de "Palestijnen" ontkennen dat ze al meer dan 60 jaar lijden onder de "bezetting".

Zoals de Holocaust niet kan worden ontkend, zo moet Israel de rechten van de Arabieren erkennen en de PA Staat, aldus Obama die de PA Staat de Palestijnse Staat noemde. "Joden zijn duizenden jaren vervolgd...en ik ga naar Buchenwald" deze week om de Nazi kamp te bezoeken waar de Joden zijn afgeslacht."Ontkenning van de Holocaust en bedreigen met de vernietiging van Israel is verkeerd, " verklaarde hij. "Aan de andere kant is het ook evident dat het Palestijnse volk heeft geleden onder de vervolging van hun thuisland en dat lijden duurt nu al 60 jaar. Hij houdt Israel verantwoordelijk voor de "vernedering" van Arabieren. "Laat er geen twijfel over bestaan de situatie van het Palestijnse volk " ondraaglijk is en dat Amerika "niet de rug zal keren" naar de PA staat, zei hij.
 "De U.S.A. accepteert geen nederzettingen, want dit schendt de vorige verdragen" zei Obama. Hij refereerde naar de Amerikaanse route plan, waar niet specifiek Israel oproept tot overgave van Judea, Sameria en de Gaza. In plaats daarvan staat er een oproep voor onderhandelingen met de grenzen van de PA staat.

De president beschuldigde Israel ook van het ontbreken van werk en het kunnen ontwikkelen van Palestijnse maatschappij onder de PA zelfbestuur. Ondanks dat locale Arabieren juist economische groei kende na de zesdaagse oorlog nadat er een einde kwam de Jordaanse en Egyptische bezetting in 1967. De sociale en economische situatie verslechterde met de invloed van de PLO met als leider Yasser Arafat. De president staat erop dat "Israel de verplichtingen moet na leven" voor de economische mogelijkheden voor de Arabieren en vergeleek de situatie van de Arabieren met die van de zwarten in Amerika in de 19de en 20ste eeuw. Ook eiste hij dat er een totale stop komt op terrorisme en waarschuwde dat "morele autoriteit" niet kan worden geclaimd door raketten en het opblazen van bussen. Hij biedt de mogelijk voor Hamas een terroristische organisatie om af te zien van geweld en om Israel te erkennen.

Terwijl de U.S.A. de vrede niet kan opdringen, voegde hij eraan toe dat "Amerika het beleid op 1 lijn wil zetten voor degene die vrede willen en wat wij openlijk zeggen, dat zeggen we ook privé.... Vele moslims die Israel erkennen komen daar niet mee weg en vele Israëliërs zien dat een PA staat nodig is." Hij zei ook dat de Arabische staten moeten bijdragen aan de PA en dat de Arabische wereld miljarden dollars heeft beloofd aan de regering van Mahoud Abbas, maar heeft de belofte nog maar een klein beetje ingelost.

Vooraf aan dit onderwerp zei de president dat de PA-Israel conflict extremisme moet stoppen en beschreef de Moslims religie als een die "de nadruk op leggen op religieuze tolerantie en gelijkheid." Hij verklaarde dat de U.S.A. "is niet in oorlog met de Islam", maar dat het land zal  "meedogenloos geweldextremisten confronteren die een bedreiging voor onze veiligheid zijn".

Iran
Wat betreft Iran, beweerde hij dat het een nucleaire macht kan zijn als het de internationale verdragen houdt. Obama deed geen specifieke uitspraken Teheran te overtuigen om te stoppen met het huidige beleid om niet mee te werken aan internationale inspecteurs, terwijl het doorgaat met bereiken van de mogelijkheid om uranium te verrijken, wat de sleutel is voor een nucleair wapen. 

Het vierde punt wat hij aankaarten van democratie en zij dat hij dit niet kan opdringen. Hij voegde er aan toe dat de U.S.A. met landen zal werken "dat de wil van de mensen erkend." Hij verwees special naar de discriminatie van de Kopten in Egypte. Opmerkelijk was dat de Egyptische president Hosni Mubarak niet bij de rede aanwezig was en de officiële uitleg was de dood van een 12-jarige kleinzoon bijna een maand terug. Mensenrechten organistaties hebben herhaaldelijk zijn regime autoritair en onderdrukkend genoemd.
 
De vijfde en zesde punten of het conflict dat Obama aanhaalde was vrouwenrechten en enconomische ontwikkeling. In beide zei hij dat hij zal helpen om een weg te banen voor vrede en voorspoed. 

Jeruzalem
Over Jeruzalem zei hij “Wanneer het Heilige land van drie grote Godsdiensten een plaats is voor vrede zoals G’d het bedoeld had; Wanneer Jeruzalem veilig is en een vaste woonplaats is voor Joden, christenen en Moslims en een plaats voor alle kinderen van Abraham en vrede samen zijn zoals in het verhaal van de Isra, toen Mozes, Jezus en Mohammed samen gingen bidden.” Vele moslims interpreteren het als een echte gebeurtenis, maar sommige Islamitische scholen interpreteren als een droom. Ook is er discussie om welke verste moskee het gaat.

De vers is in het jaar 621 gereciteerd en toen stond er nog geen moskee in Jeruzalem.

Bronnen:
Geschiedenis van Algebra
Uitvinding van de boekdrukkunst
Kompas
Wstern Resistance

Nigeria's Muslim clerics fear polio vaccine
Annals of Congress, 5th Congress

LIBYA GESCHIEDENIS

Isra and Mi'raj
NOS
Arutz Sheva

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.