10 Sjewat 5781 | 23 January 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Oorlogsoefening in Israël
Publicatiedatum: Friday 12 June 2009 Auteur: De Redactie | 1.210 keer gelezen
IDF, Defensie en Veiligheid »

Simulatie van een aanslag

In Israël werd  vorige week de hele week een grote voorbereiding gehouden in het geval oorlog uitbreekt. Dit gebeurt wel vaker in het land maar dit jaar gaat het om de grootste voorbereiding ooit. De oefening duurde vijf dagen en simuleert raketaanslagen vanuit de Gazastrook, Libanon, Syrië en Iran.


De test moet duidelijk maken hoe burgers en hulpverleners reageren. “We oefenen het ergst denkbare scenario met meerdere aanvallen tegen Israël tegelijkertijd”, zei een woordvoerder van het ministerie van Defensie voorafgaand aan de oefening. Het kabinet oefent ook: de ministers komen bij elkaar om te oefenen hoe zij omgaan met rampen.

Dinsdag ging het luchtalarm af en moesten burgers in heel het land zo snel mogelijk een veilig heenkomen zoeken. De oefening, met de naam Keerpunt 3, bevat ook voor de eerste keer een gesimuleerde aanval vanuit Iran met chemische en biologische aanvallen op stedelijk gebied. Israël ontkent dat er een verband is tussen de oplopende spanningen met Iran en de rampenoefening. Minister van defensie Barak zei op de Israëlische legerradio dat de oefening “geen reactie is op gebeurtenissen in de laatste weken en maanden”. Volgens het leger is de oefening nodig om lessen te trekken uit de oorlog met Hezbollah in 2006, toen bijna vierduizend raketten op Israël werden afgeschoten.

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.