17 Adar 5781 | 01 maart 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Barak: Volgende oorlog zal zwaarder zijn dan Operation Cast Lead
Publicatiedatum: donderdag 18 juni 2009 Auteur: Redactie | 1.288 keer gelezen
IDF, Defensie en Veiligheid, Redactie, Operation Cast Lead, Binyamin Netanyahu, Operation Pillar Defense »
Negen dagen geleden heeft – na de oorlogs oefening in Israel – hebben Premier Benjamin Netanyahu en Minister van Defenisie Ehud Barak een militaire oefening van de strijdmacht op de militaire basis 'Shizafon' (ten zuiden van Israel) van het IDF bijgewoond.


Dit meldden de website van de Israël Defense Force en Arutz Sheva. “De toekomstige IDF operaties zullen meer op een algemenere schaal plaatsvinden en zal grootschaliger  en intensiever zijn dan Operation Cast Lead”, meldde de Minister van Defensie, nadat hij getuige was een gecombineerde lucht, zee en grondoefening door het Israelische legermacht.  

De oefening simuleerde een oorlogssituatie aan het Beveilingsfront. Eenheden van alle IDF grondtroepen werden vertegenwoordigd: Infanterie, Pantser, Artillerie, Genie en Veldinlichtingen. Ook het IAF (Israel Air Force) en de luchtafweervuurwapens namen aan deze enorme oefening mee. De een strijdmachten toonden een verscheidenheid aan wapens en wendden een rechtstreekse brand in de oefening aan. Het publiek waren merendeels kadetten van het Bahad 1, de Officier Training School van het IDF. “Wij verwachten dat jullie de eenheden voor iedere mogelijke situatie klaar te maken," zei Barak tegen de toekomstige officieren, “Wij, op overheidsniveau, zullen er aan werken om zo'n situatie te voorkomen”.  

Netanyahu, zelf een veteraan van een eenheid van het elitecommando, vertelde de kadetten dat het slagen van een gevecht afhangt van “spirit en doorzettingsvermogen. Tijdens Cast Lead zag ik een spirit en doorzettingsvermogen; soldaten en bevelhebbers in ziekenhuizen bij Be'er Sheva die met hun verbanden [nog] opstaan en zeiden 'wij gaan nu terug naar onze militairen; wij gaan nu terug naar onze vrienden'.”
“Ik zag dezelfde spirit bij het oprichten van het land, maar nu met nog betere mogelijkheden. Het IDF kan de bedreigingen tegen de Staat Israël aan”, sloot hij met deze woorden de oefening af.  

 

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.