12 Chesjwan 5782 | 18 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Fatah valt terug in haar oorspronkelijke rol: geweld en ontkenning van de Joodse Staat
Publicatiedatum: zondag 02 augustus 2009 Auteur: Redactie | 1.590 keer gelezen
Fatach, Terrorisme, Redactie, Binyamin Netanyahu, Tweestatenoplossing »

De Fatah partij, die de Palestijnse Autoriteit leidt, zal in Bethlehem deze week een ontmoeting hebben voor een  oproep voor "gecontroleerd geweld" tegen Israël, berichtte de Saudi-Arabische krant Al Watan. Dit meldt Arutz Sheva vannacht. Het Franse persagentschap AFP bevestigde ook dat Fatah het idee dat Israël een Joodse staat is zal afkeuren.

Het voorgestelde Fatah platform zal een onderneming voor een PA Staat beslechten. Eerste Minister Binyamin Netanyahu heeft gezegd dat gesprekken met de PA de aanvaarding van Israël als het huis van de Joodse mensen door de PA moeten worden gesteund, anderzijds zal deze ontkenning een  hindernis in het Arabisch plan blijven. Dat plan bevat tevens een enorme immigratiestroom van buitenlandse Arabieren naar Israel. Deze Arabieren beweren nageslacht te zijn van oorspronkelijke bewoners van Israel. Zij eisen van Israel ook nog eens een flinke vergoeding.

Het voorgestelde document dreigt een unilaterale verklaring van een onafhankelijk PA Staat te worden indien Israël hun eisen middels gesprekken niet inwilligt. De aanmoediging tot geweld, dat een overtreding van de Routeplan betekent, zal een einde van gesprekken tussen Israel en de PA betekenen.   

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.