12 Chesjwan 5782 | 17 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Fatah beschuldigt Israel van de moord op Arafat
Publicatiedatum: donderdag 06 augustus 2009 Auteur: Lea Reedijk-Sprenger | 1.416 keer gelezen
Fatach, Mythen, Lea Reedijk-Sprenger »

Yasser Arafat stond in 2004 door Forbes gerangschikt op de 9de plaats op de lijst van rijkste mensen van de wereld

De Fatah partij die momenteel een partij congres heeft in Bethlehem, heeft Israel als verantwoordelijke aangewezen voor de moord op Yasser Arafat, die in 2004 overleed.
Arabieren hebben regelmatig Israël ervan beschuldigd dat ze Arafat hebben vergiftigd, maar de verklaring die in Ramalla door de voormalig adviseur van Arafat, Bassam Abu Sharif werd gegeven, is de eerste keer dat de partij openlijke beschuldigingen naar Israël uit.

Mahmoud Abbas opende de conventie in Bethlehem eerder deze week door te zeggen dat er een onderzoek gedaan moet worden om te bepalen hoe Arafat stierf. Abu Sharif zei: "het is onze plicht om een echt en serieus onderzoek te doen en de waarheid te achterhalen die iedereen zo graag wil weten. Ik ben klaar om een onderzoekscommitee te sturen dat alle benodigde antwoorden zal geven op vragen die er nog zijn aangaande de omstandigheden van de moord op Yasser Arafat".

Arafat stierf nadat zijn lichamelijke toestand was verslechterd. Hij was in een Frans ziekenhuis opgenomen en lag twee weken lang geïsoleerdtoen hij stierf. De wolk van geheimzinnigheid en beveiliging die om hem heen hing destijds, zorgde ervoor dat er geen betrouwbare medische rapporten naar buiten kwamen. De Franse doktoren die hem behandelden hebben echter nooit de indruk gewekt dat Arafat werd vergiftigd.
Het onderwerp van Arafat's dood kwam vorige maand weer boven toen verbannen Fatah leider Farouk Kadoumi de beschuldiging uitte dat Fatah leiders Abbas en Mohammed Dahlan betrokken waren bij een Israelisch plan om Arafat te vermoorden.

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.