22 Sjewat 5782 | 24 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Fatach toch niet zo onschuldig
Publicatiedatum: vrijdag 07 augustus 2009 Auteur: Redactie | 1.802 keer gelezen
Fatach, Terrorisme, Redactie, Olympische Spelen »
Wij zijn het bijna vergeten: de terreur die Fatach al sinds einde jaren 50 vorige eeuw Israel in haar greep houdt. Van het weekend werd het al duidelijk dat Fatach in haar oorspronkelijke rol terugvalt. De laatste dagen bestormen zij de media met laster en bedreigingen naar het adres van Israel.

De delegaties van de Zesde Algemene Fatach Conventie kwamen vanaf dinsdag tot en met gisteren onder luid applaus - bij het noemen van de twee ergste terroristen in de geschiedenis van Israel- in Bethlechem bijeen. Dit meldt Arutz Sheva deze week. Cidi kon maandag melden dat deze zesde conferentie de eerste conferentie sinds de Oslo-akkoorden werden gesloten in 1993. Fatach heeft deze overigens niet onderschreven.

De twee geprezen terroristen zijn Khaled Abu-Isbah en Dalal Mughrabi. Voormalige Eerste Minister van de PA Abu Alaa had er een mond vol van (klik op deze LINK  voor de beelden).
"In ons midden is de held Khaled Abu-Isbah, held van de operatie (terroristische aanslag) olv de Shahida (martelaar) Dalal Mughrabi (luid applaus) En wij begroeten de held Shahida Dalal (Dalal schreeuwt). Alle eer! Alle eer! Alle zusters hier zijn Dalal's zusters!"  [PATV (Fatach), Aug. 4, 2009]

In 1978 kaapten Mughrabi, Abu-Isbah en nog tien andere terroristen een bus en vermoordden 37 burgers, waarvan 12 kinderen. Mughrabi werd in het vuurgevecht met de Israëlische krijgsmacht gedood. Isbah werd na zeven jaar gevangenisstraf vrijgelaten. Dit ging naar aanleiding van een gevangenenruil onder voorwaarde dat hij onder geen beding Jehoeda en Samaria mocht betreden. De Iisraelische overheid hebben de eisen versoepeld om Isbah bij deze Fatach bijeenkomst in Bethlechem toe te staan.

Cidi kon ook vertellen dat de  Fatach-activist Munir Hussein al-Maqdah ook van de partij was. Hussein al-Maqdah onderhoudt nauwe banden met Chizbollah, de Iraanse Revolutionare Garde en met een aantal terroristische organisaties die connecties hebben met Al-Qaida in Libanon. Ook  stimuleert hij de financiering van tienduizenden dollars die voor terroristische aanslagen door Al-Aqsa Martelaren Brigade op de Westbank en Gaza moeten gaan leiden.
Daarnaast waren er nog twee anderen personen aanwezig die betrokken waren op de moord op Israëlische atleten bij de Olympische Spelen in München in 1972.

Op het programma stond:

  • Ontkenning van de staat Israel
  • weigering van vredesbesprekingen totdat de bouw van nederzettingen in Jeruzalem en de Westbank zijn bevroren
  • Ongehoorzaamheid tegen Israel
  • Aanslagen op nederzettingen
  • kriek op het "Judaisering van Jeruzalem"
  • Het smeden van banden met Iran

Minister Jisrael Katz van Transport noemt dit alles een regelrechte oorlogsverklaring.

Ondertussen verliep de Conferentie verre van vlekkeloos. Zo kon Fatach's Centrale Committee geen sluitend antwoord geven op de financiële vraagstukken die de gemoederen bezig hield. Fatach is namelijk meer dan eens beschuldigd voor corruptie van miljarden dollars dat voor hulp bestemd was.

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.