15 Aw 5781 | 24 juli 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Chamas test raketten met als doel Tel Aviv te treffen
Publicatiedatum: dinsdag 11 augustus 2009 Auteur: Redactie | 1.300 keer gelezen
Chamas, Terrorisme, Raketaanvallen, UN Watch, Tel Aviv »
Arutz Sheva meldde afgelopen weekend dat Chamas druk bezig is met het testen van verbeterde Kassamraketten die de omgeving van Tel Aviv zouden kunnen bereiken.

Zondagmorgen hervatte Chamas ook het vuren op de Westelijke Negev en de landbouwkibboetsiem Alumim - waarvan de velden grenzen aan het scheidingshek tussen Gaza en de rest van Israel. Er zijn geen gewonden gevallen en er is geen sprake van materiële schade.

Dagblad Ma'ariv berichtte dat Chamas twee testraketten richting de Middelandse Zee heeft afgeschoten. Er staan nog meer tests op hun agenda.

Hoewel er duidelijk sprake is van een afname van kassam-aanvallen, waarschuwde het hoofd van het veiligheidsbureau (Shin Bet) - Yufal Diskin - afgelopen mei al dat Chamas helemaal niet de intentie zou hebben om zich uiteindelijk van aanvallen op Israël te onthouden.

Ook de in de regel anti-Israëlische organisatie Human Rights Watch kwam tot de conclusie dat het aantal aanvallen - na ruim een half jaar sinds de antiterroristische Operatie Cast Lead - drastisch is verminderd. Maar "Chamas overtrad de wetten van oorlog door op Israëlische burgers te richten en door raketten vanuit bevolkte Palestijnse gebieden te lanceren, waardoor zij de levens van hun eigen mensen op het spel hebben gezet", concludeerden zij. Hoofdonderzoeker van de 31 pagina's tellende HRW-rapport Bill Van Esveld voegde tot slot er aan toe: "Het was hun bedoeling om de burger te doden".

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.