23 Kislew 5782 | 27 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Arabische Liga woedend over biddende Joden op de Tempelberg
Publicatiedatum: dinsdag 25 augustus 2009 Auteur: Redactie | 1.580 keer gelezen
Jeruzalem [Al-Quds], Redactie, Tempelberg [Berg Moriah], Arabische Liga, ontheiliging van Joodse heilige plaatsen »
De Arabische Liga heeft met woede gereageerd toen afgelopen zondag een klein groepje Joden op de Tempelberg hadden gebeden. De Secretaris-Generaal Amr Moussa noemde dit "Schending van Internationaal Recht", meldde Arutz Sheva
vanochtend
.

Rabbi Yisrael Ariel, hoofd van het Temple Institute te Jeruzalem gaf aan dit groepje mensen een rondleiding op de Tempelberg. Terwijl bewakers op de berg een beleid hebben Joodse gebeden of godsdienstige gebaren zoals het knielen of buigen te voorkomen, vond het groepje van Rabbi Ariel toch de kans om te dawnen.
"Dit is de eerste keer sinds 1967 dat Joden tijdens de maand van Ramadan op de Al-Aqsa hebben gebeden," verklaarde Moussa. "Wij veroordelen deze daad," voegde hij in de naam van de 22 landen van de Liga gebonden zijn.

De Tempelberg in de Oude Stad van Jeruzalem is de plaats waar de Eerste én de Tweede Bejt Hamiqdasj (Tempel) stonden en voor Joden de heiligste plek ter wereld. Voor de laatste 1000 jaar staat op deze plek de Al Asqa Moskee. Rabbi Chaim Richman, een andere leider van het Temple Institute merkte op dat Moussa verkeerd geïnformeerd. Rabbi Ariels gebed was niet de eerste, "in tegendeel, Joden zullen altijd - wanneer zij de gelegenheid krijgen - op de Tempelberg bidden", zei hij "en dat hebben zij altijd gedaan. Er is een gebod dat Joden op de Tempelberg moeten bidden," legt de Rabbi verder uit, "Ik was woensdag op de Tempelberg en heb daar gedawnend".
"Het is verre van een overtreding van de Internationale Wetgeving. Plaatsgebonden Joods gebeden is een fundamenteel mensenrecht", zei hij, "Wij gaan daar dawnen om een diep verlangen van het meest basic gerichte mensenrecht uit te kunnen drukken en dat is naar G'd te bidden".

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.