5 Tewet 5782 | 09 december 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Premier Netanyahu: ‘Breaking the Silence’ moet eens een keer zwijgen!
Publicatiedatum: woensdag 26 augustus 2009 Auteur: Redactie | 1.678 keer gelezen
IDF, Redactie, Burgerschild, Operation Cast Lead, Binyamin Netanyahu, Peace Now, IDF: meest humane leger, Breaking the Silence »

De Eerste Minister van Israel Binyamin Netanyahu bekritiseerde vandaag de Europese Overheid die anti-Israelgroepen zoals "Breaking The Silence" financiert.

"Zij breken de stilte ten aanzien van de enige democratie met een onafhankelijke Justitieel Orgaan en kritische media van het hele Midden Oosten", zei hij in een antwoord naar een journalist omtrent de ontmoeting tussen de Israëlische Premier en de Engelse Eerste Minister Gordon Brown. Minister Netanyahu vroeg zich vervolgens af: "Waarom breken zij niet de stilte door eens de gebeurtenissen - wat er werkelijk in het Middenoosten aan de hand is - aan de kaak te stellen? Neem bijvoorbeeld Chamas. Wanneer het om Chamas gaat heb ik bij hen (Breaking the Silence) nooit dezelfde enthousiasme en inzet gezien om de stilte rond Gaza te breken".

Het doel van Breaking the Silence is het najagen van commentaar van Israelische militairen. Zij zouden hebben verklaard mishandeling van Arabische groepen tijdens de Cast Lead een realiteit was. Ook zouden zij verklaard hebben dat Arabieren als menselijke schilden misbruikt zouden zijn, zodat IDF-ers in staat geweest zouden zijn om terroristen te kunnen pin pointen. De organisatie heeft onlangs - met hulp van de Amerikaanse Peace Now - in de VS een tentoonstelling georganiseerd. De Minister van Strategische Zaken Moshe Yaalon noemde vorige week de ideologie van Peace Now "een virus".

De zogenaamde getuigenissen van Israëlische militairen waarmee Breaking the Silence naar buiten treedt zijn gebaseerd op aanname van geruchten en indirect bewijs. De Hebreeuws-talige Haaretz en buitenlandse media hebben geen eens de moeite genomen überhaupt de bronnen te controleren. IDF Brigade Commandant Kolonel Avi Peled verklaarde dat een van de militairen waarvan zijn verklaring in het rapport wordt genoemd, op dat moment geen eens dienst had. "Hij vertelde zijn commandant dat hij tijdens die week geen eens in het veld was," verklaarde Peled. "Hij berichtte enkel over het geen hij gehoord zou hebben". 

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.