2 Tewet 5782 | 06 december 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Hamas houdt trainingskampen in de Judea woestijn
Publicatiedatum: zondag 06 september 2009 Auteur: ilonia | 1.235 keer gelezen
Chamas, Terrorisme, Yesha - Westbank, Ilonia »

Een complex netwerk van grotten, gelegen in de heuvels van de Judea woestijn, is nu een terrein geworden voor trainingsprogramma's van individuele Hamas terroristen.

Bewijs dat de Hamas terroristen getraind hebben onder de neus van de Palestijnse autoriteit, is gevonden door IDF soldaten. Tijdens een militaire aanval geleid door Eran Makov werd een complex netwerken van tunnels en grotten ontdekt. De aanval werd eerder deze zomer uitgevoerd en gebeurde nadat militaire ambtenaren een tip hadden gekregen van de Israel Security Agency (veiligheidsdienst) Shin Bet.

Lege kogelhulzen en patronen werden in een paar grotten gevonden. Volgens een militaire ambtenaar werden er ook ander - zij het minder opvallend bewijs - van militaire activiteiten gevonden. Dat melde de Jerusalem Post.

Dit is niet de eerste keer dat er terroristische tunnels zijn gevonden in Judea en Samaria.

Elf maanden terug ontdekte de IDF soldaten een 150 meter lange tunnel waarin explosieven waren verstopt. Dit was in het zuiden van Judea in de stad Hebron. Volgens het rapport was de tunnel nog niet klaar, maar was hij al ingericht, op Route 35 vlakbij Tarkumiya.

Een compleet netwerk van tunnels gebruikt door terroristen om raketten te lanceren tegen IDF soldaten werd al in 2007 ontdekt. De tunnels lagen toen in Casbah een binnenste gedeelte van een openlucht markt in Samaria in de stad Shechem. 
Zowel het IDF als de PA doet er alles aan om de infrastructuur van Hamas terroristen in Judea en Sameria te vernietigen. Het resultaat hiervan denkt men dat een paar terroristen samen op elk moment van de dag in de Judea woestijn trainen.

Een grot gelegen in de helling. De grot is niet vanaf de weg te zien, maar alleen een paar meters van de grot vandaan. Het lijkt op een simpele stenen formatie. Een vlucht route binnen in een zelfde soort grot is te zien op de foto hieronder. (Israel news photos: Hana Levi Julian)

Veel van de complexe grotten, wat je kunt vergelijken met een honinggraat, boden bescherming voor de Arabieren die een generatie terug in deze regio woorden.
Onderaan de zuidelijke Hevron heuvels, ligt er nog de overblijfselen van een dorp Iscariot (Hebreeuws "Kraiyot" ) Een gebied met opvallend veel complete complexe grotten. Vele ingangen zijn versierd door de locale Bedoeïenen die met de families in de groten woonden. De grotten zelf zijn versierd met stenen van de resten van de Byzantijnse kerken, vertelde een afstammeling van één van de Bedoeïenen-stam aan Israel National news. Dezelfde grotten werden enkele eeuwen terug tijdens de Romeinse en de Byzantijnse bezettings periode door Joden als huisvesting gebruikt. "Het is net Tora Bora van de West Bank" zei een senior Central Command officer. Een verwijzing naar de Al Qaeda terroristen en Talban vechters die ook gebruik maken van grotten in oosten van Afganistan.

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.