16 Chesjwan 5782 | 22 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Israƫlische gijzelaar schrijft over 'nachtmerrie'
Publicatiedatum: donderdag 10 september 2009 Auteur: De Redactie | 1.040 keer gelezen
Chamas, Gilad Shalit »

De Israëlische sergeant Gilad Shalit die ruim drie jaar geleden in handen viel van Palestijnse ontvoerders heeft zijn gevangenschap in een brief uit 2006 omschreven als 'een onverdraaglijke en onmenselijke nachtmerrie'. De ouders van Shalit maakten de brief woensdag openbaar.

Shalit beschrijft zijn slechter wordende gezondheid en een diepe depressie die zich van hem meester maakte. Hij wendt zich wanhopig tot de Israëlische regering om hem van zijn 'eenzame opsluiting' te verlossen.

De nu 23-jarige Shalit schreef de brief drie maanden nadat hij bij een operatie over de grens door Palestijnen was ontvoerd. De daders onderhouden banden met Hamas.

Het bestaan van de brief was bekend, maar de ouders weigerden tot dusver de inhoud bekend te maken. De brief werd naar Israëlische media gelekt voorafgaand aan de publicatie van een nieuw boek dat aan de affaire is gewijd.

De ontvoerders staan geen bezoek toe. Tot dusver hebben de ouders drie brieven en een geluidsband ontvangen. De laatste brief werd in oktober 2008 bezorgd door de voormalige Amerikaanse president Jimmy Carter.
Hamas eist in ruil voor de invrijheidstelling van Shalit de vrijheid van honderden Palestijnse gevangenen. Drie jaar van onderhandelingen via Egyptische en, meer recentelijk, Duitse bemiddelaars hebben niets opgeleverd.

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.