7 Sjewat 5781 | 20 January 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Toegangsweg joodse tempel ontdekt in Jeruzalem
Publicatiedatum: Tuesday 15 September 2009 Auteur: De Redactie | 1.419 keer gelezen
Jeruzalem [Al-Quds], Archeologie »

Waterafvoer 'Ier Dawied (stad van David)

JERUZALEM - Bij archeologische opgravingen in de Israëlische hoofdstad Jeruzalem is een ongeveer tweeduizend jaar oude weg ontdekt. De straat was de hoofdtoegang tot de tweede tempel, destijds het belangrijkste heiligdom van het joodse geloof. Dat meldde de Israëlische krant Haaretz maandag.

De weg begint bij het badhuis van Siloam, nabij de Tempelberg. Vermoedelijk wasten de pelgrims zich daar voor ze naar de tempel liepen, aldus archeoloog Ronny Reich van de Universiteit van Haifa. De onderzoekers kunnen maar een beperkt gebied uitgraven, omdat de grond waar de weg vermoedelijk liep, tegenwoordig grotendeels eigendom is van de Grieks-orthodoxe kerk en een islamitisch genootschap. Zij geven geen toestemming voor opgraving op hun terrein.

Romeinen
De tweede tempel werd in de zesde eeuw voor de gewone jaartelling gebouwd. In het jaar 70 na de gewone jaartelling verwoestten de Romeinen het heiligdom na een opstand van de Joden.

Van het complex bleef haast alleen de Klaagmuur over.

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.