16 Chesjwan 5782 | 22 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
“Human Rights Watch”analist verzamelt nazi gedenkwaardigheden.
Publicatiedatum: dinsdag 15 september 2009 Auteur: ilonia | 1.356 keer gelezen
Nazi's, Antisemitisme buitenland, Ilonia, UN Watch »
De mensenrechten organisatie Human Rights Watch (HRW) die al vaker Israel hard veroordeelde, heeft een hoge militaire analist moet schorsen nadat het openbaar werd dat hij militaire nazi gedenkwaardigheden verzamelt.

Enkele dagen geleden werd dit onthuld op internet dat Marc Garlasco dol is op nazi items, maar de HRW verdedigde de analist met: "Hij heeft nooit nazi of antisemitisme standpunten uitgedragen".

Nadat de kranten in Engeland en Amerika hier aandacht aan besteedde, zei Carroll Bogert directeur van de HRW: "We hebben vragen over wat wij hebben geleerd van alles wat wij weten". Maar de HRW wist al een aantal dagen en zo niet langer dat rapporten die gepubliceerd waren dat Garlasco, een Amerikaan, een boek heeft geschreven over nazi medailles en dat zijn grootvader Hitlers leger heeft gediend.

"Dat is zo cool! De leren SS jack maakt mijn bloed koud en dat is zo COOL!"schreef Garlasco onder een pseudoniem op een verzamelaars site. Hoewel Bogert de kritiek afwijst dat anti-Israëlische rapporten zou zijn gemaakt op basis van Garlasco's rappoerten, in zijn rapporten wordt Israel beschuldigd dat zij tijdens de Gaza oorlog gebruik heeft gemaakt van witte fosfor. Het IDF heeft gezegd dat het om een spoortje van rookbommen ging en dat is ruim binnen de grenzen van het internationale recht.

De onthullingen van de hobby van de bovengenoemde persoon, kwam een aantal weken geleden nadat Minister President Binyamin Netanyahu's woordvoeder Ron Dermer verwees naar de HRW toen hij vaststelde," We laten ons niet als mikpunt gebruiken door de mensenrechtenorganisaties, maar gaan er juist tegen vechten".
Afgelopen vrijdag schreef Garlasco in de Huffington post: "Ik heb nooit geheim van mij hobby gemaakt, omdat het niet iets is om ervoor te schamen. Hoewel het vreemd lijkt voor degene die niet zijn gefascineerd door militaire geschiedenis. Juist omdat het duidelijk is dat de nazi's het kwaad waren, heb ik me nooit gerealiseerd dat andere mensen inclusief mijn vrienden en collegae zich verwonderen waarom ik van deze dingen houd".

Pro-Israël bloggers beweren dat HRW-medewerkers nicknames gebruiken om commentaar op artikelen - die de organisatie verdedigden - te kunnen voorzien.

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.