21 Sjewat 5782 | 23 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Opperbevelhebber van het IDF: 'alle opties over Iran staan open'
Publicatiedatum: vrijdag 25 september 2009 Auteur: Redactie | 1.298 keer gelezen
Iran, Redactie, Gabi Ashkenazi »

Opperbevelhebber Lt.-Gen. Gabi Ashkenazi

Opperbevelhebber van het IDF Lt.-Gen. Gabi Ashkenazi heeft afgelopen maandag Iran gewaarschuwd dat Israel er klaar voor is om zichzelf tegen iedere aanval van deze Islamitische Republiek te verdedigen. Dit meldde Arutz Sheva deze week.

Tijdens een interview voor de IDF militaire radio legt Ashkenazi uit dat "de mogelijkheid dat Iran een nucleare macht is,niet alleen een dreiging voor de Staat Israel is, maar voor het Middenoosten en de rest van de vrije wereld. Wij begrijpen heel goed dat de beste manier is om hier mee om te gaan middels internationale scanties gaat... ik hoop dat Iran dit begrijpt". Ashkenazi maakt duidelijk wanneer de Islamitische Republiek doorgaat met het ontwikkelen van nuclaere wapens, Israel altijd een manier weet dit te stoppen.

Vice-minister van Buitenlandse Zaken Danny Ayalon deelde afgelopen maandag aan Reuters Nieuws Agency dezelfde mening. Hij voegde er aan toe dat de optie om de militaire acties tegen Iran te nemen niet van tafel is. "Het is echter geen garantie," gaat Minister Ayalon verder op de opmerking die de Russische President van Rusland Dmitry Medvedev bij CNN liet vallen. Deze beweerde  namelijk dat President Peres gezegd zou hebben dat Israel Iran niet zal aanvallen, "Ik denk met alle respect niet dat de Russische President geautorizeerd is om namens Israel te spreken".
Medvedev zei tegen de interviewer: "Toen hij (President Peres) mij in Sochi bezocht , zei Israëlische president iets wat voor ons allen van belang is. Hij zei: 'Israël niet van plan om Iran aan te vallen, zijn we een vreedzaam land en we zullen dit niet doen'." De Russische president noemde de mogelijkheid van een dergelijke aanval als "het ergste waaraan gedacht zou kunnen worden."

Lt-Gen. Ashkenazi beloofde echter dat wanneer de tijd daar is, Israël er alles aan zal doen om zichzelf te verdedigen. "Israël heeft het recht zichzelf te verdedigen, en alle opties staan open",  zei de hoogste Baas van het IDF. "Het IDF werkt met het uitgangspunt dat wij op deze mogelijkheid voorbreid moeten zijn en dat is precies wat wij doen". Daarom zal een "professionele en productieve samenwerking"  tussen het Israëlische leger en de Amerikaanse strijdmachten volgens Ashkenazi bij zo'n militaire interventie noodzakelijk zijn. "We hebben met de Verenigde Staten een speciale band," voegt de Opperbevelhebber van het IDf er verwijzend naar zijn persoonlijke relatie met Admiraal Michael Mullen - Voorzitter van de Bevelhebbers van de VS - aan toe.  

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.