22 Aw 5781 | 31 juli 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
VN mensenrechtenorganisatie stemt voor op Goldstone rapport: Britse kolonel tegen het rapport
Publicatiedatum: maandag 19 oktober 2009 Auteur: ilonia | 1.348 keer gelezen
IDF, IDF: meest humane leger »
De VN mensenrechtenorganisatie in Geneve stemde vrijdag voor het Goldstone rapport. Dit rapport beschuldigt Israel van oorlogsmisdaden en mogelijk ook misdaden tegen de menselijkheid. De stemmig kan dienen om een resolutie tegen de Joodse staat uit te vaardigen.

Minister-president Benjamin Netanyahu vertelde donderdag in Jeruzalem aan de verslaggevers dat de stemming vrijdag kan of "de terroristen helpen of het terrorisme kan benadelen-het kan de vrede promoten of de vrede benadelen". Hij voegde eraan toe dat hij hoopte dat "verantwoordelijk landen" voorkomt dat er in de toekomst nog meer van zulke rapporten komen en over de resolutie zei hij," het bemoedigt terrorisme en benadeeld de vrede".

Het is niet duidelijk of de Europese Unie voor of tegen de resolutie zal stemmen, hoewel Engeland op donderdag zei dat Engeland nog akkoord zal gaan met het rapport of nog een resolutie zal ontwerpen om Israel te veroordelen. Verwacht wordt dat Amerika tegen de resolutie zal stemmen, welke gebaseerd is op de Goldstone rapport. De VN commissaris van de mensenrechtenorganisatie Navanethem Pillay heeft zijn steun aan het rapport al gegeven en beschuldigt zowel Israel als Hamas voor hun acties in Gaza als "serieuze schendingen van het internationaal mensenrechten en humanitaire wet".

In het rapport wordt er kritiek gegeven op de Hamas terroristen die de macht hebben in Gaza "wellicht" ook oorlogsmisdaden "hebben" begaan. Het bevat ook de een aanbeveling van de VN Veiligheidsraad om het document door te sturen naar het Internationaal strafrechtbank in Den Haag voor het gebruik als bewijs voor het gerecht tegen de Staat Israel en verschillende Israëlische ambtenaren die worden beschuldigd van oorlogsmisdaden in de Gaza. Het ontwerp resolutie maakt geen vermelding van Hamas. In het verleden heeft Amerika vaak tegen de acties van de VN Veiligheidsraad gestemd dat nadelig was voor de Joodse staat. Verwacht wordt dat Amerika dit weer zal doen.

De aanval was tegen de machthebbers Hamas terroristenorganisatie in Gaza die duizenden raketten en mortieren afvuurde op burgers in de ten westen van Negev wonen. De resolutie roept de UNHRC instemmen met het rapport Goldstone en die vermeende Israëlische mensenrechtenschendingen in Oost-Jeruzalem, Judea, Samaria en Gaza veroordeelt. Het ontwerp, dat is ingediend door de Palestijnse autoriteit, werd geleid door de Raad van Egypte, Tunesië, Pakistan en Nigeria.

Het verslag gaat naar de Verenigde Naties in New York waar het zijn goedkeuring door de UNHRC krijgt en vervolgens door de VN. Veiligheidsraad en de algemene vergadering van de VN. wordt herzien. Beide zeer krachtige organisaties in het internationale orgaan.

Fouten zijn geen oorlogsmisdaden
Afgelopen vrijdag was tenminste één Britse Kolonel Richard Kemp die het opnam voor Israel. Kolonel Kemp is voormalig commandant van het Britse leger in Afghanistan. Hij zei in zijn toespraak voor de UNHRC dat het IDF zich enorm inspande om de burgers te sparen in Gaza tijdens de operatie Cast lead. Hier de gehele toespraak.

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/133897#replies

"Ik ben de voormalig bevelhebber van de Britse troepen in Afghanistan. Ik heb gediend met de NAVO en de Verenigde Naties; bestuurde troepen in Noord-Ierland, Bosnië en Macedonië en ik heb deelgenomen in de Golf oorlog. Na de invasie van Irak 2003 was ik vaak daar en ik heb deelgenomen aan het internationale terrorisme voor de Britse regering en heb ik voor Intelligence Commissie gewerkt.

Mr.President, op basis van mijn kennis en ervaring, kan ik dit zeggen: Het IDF heeft tijdens Cast Lead zich meer ingezet voor het recht om burgers te bescherming dan welke andere leger in oorlogstijd in de geschiedenis van de oorlog. Israel heeft, terwijl zij oog in oog stond met de vijand dat opzettelijk de militaire capaciteiten verscholen achter menselijk schilden en de burger bevolking. Hamas net zoals Hezbollah zijn gedreven experts om de media naar de hand te zetten. Beide hebben altijd mensen klaarstaan om interviews te geven om Israel te beschuldigen van oorlogsmisdaden. Zij zijn bedreven in mise en scène (inrichting van het toneel) en verdraaien incidenten. Het IDF staat voor een uitdaging dat wij de Britten niet voor staan in dezelfde soort omstandigheden. Het is automatische veronderstelling door vele internationale media en internationale mensenrechten organisaties dat het IDF het kwaad zijn en dat zij mensenrechten schenden. De waarheid is dat het IDF buitengewone maatregelen trof aan de burgers van Gaza en 2 miljoen folders dropte waarop stond de plaatsen die doelwit waren en meer dan 100,000 telefoongesprekken voerde (om mensen te waarschuwen). Vele missies dat Hamas militiare slagkracht kon uitschakelen werden afgebroken om burgers slachtoffers te voorkomen.
Tijdens het conflict stond het IDF grote hoeveelheden hulpgoederen toe in Gaza. Om hulpgoederen toe te laten in vijandige handen is militair tacticus en normaal volkomen ondenkbaar, maar het IDF nam deze risico's. Ondanks alles en natuurlijk zijn er onschuldige burgers gedood.

Oorlog is chaos en vol met fouten. Er zijn ook fouten gemaakt door Britten, Amerikanen en andere strijdkrachten in Afghanistan en in Irak. Vele fouten komt door menselijk falen. Maar fouten zijn geen oorlogsmisdaden.  Meer dan anders waren de burgerslachtoffers een logisch gevolg door de manier van vechten van Hamas. Hamas heeft opzettelijk hun eigen burgers proberen te offeren. Mr. President, Israel had geen keuze om zijn eigen mensen te verdedigen en om Hamas te stoppen van raketaanvallen op hen.  En ik zeg het nog een keer: Het IDF heeft zich meer  ingezet voor het recht om burgers te bescherming dan welke andere leger in oorlogstijd in de geschiedenis van de oorlog.

Dank u Mr. President."

Nog meer beelden van kolonel Kemp:


Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.