19 Sjewat 5782 | 21 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Ontdekt: Goldstone zette een tiener wegens opositie van de Anti-Apartheid in de gevangenis (1986)
Publicatiedatum: woensdag 25 november 2009 Auteur: Redactie | 1.341 keer gelezen
IDF, Apartheid, Redactie, Verenigde Naties, Valse beschuldigingen VN/EU/NGO's »
De voormalige Zuid-Afrikaanse Rechter Richard Goldstone, die Israel voor haar strijd tegen de terroristische Chamas van oorlogsmisdaden heeft beschuldigd, heeft in 1986 een 13 jarige in de gevangenis vastgehouden omdat hij in zijn land tegen de Apartheid heeft geprotesteerd. Dit meldt Arutz Sheva eergisteren naar aanleiding van het onderzoek van de journalist Ashley Rindsberg.

Rindsberg onthulde in de Huffington Post dat Goldstone als hoofdaanklager voor het Joegoslavië Tribunaal onder dreiging een dagvaarding heeft uitgebracht, zogezegd "bewoog om de enige persoon aan te klagen waar bewijs tegen was, ook al liet Goldstone toe dat de beklaagde ‘geen ongepaste eerste persoon  was om aan (deze) te klagen'" . De dreiging was dat hij zonder budget uitgesloten zou worden, naar verluidt het dubbelzinnig.

De Zuid-Afrikaanse schrijver en historicus R.W. Johnson schreef in oktober 2009 dat de aanklacht zo "ongepast was, dat de rechters in Den Haag een motie tegen Goldstone hebben ingewilligd", aldus Rindsberg. Ook onthulde de journalist dat Goldstone in 1986 het beroep van een 13 jarige jongen afwees die tot een gevangenisstraf veroordeeld was voor het verstoren van de orde op school tegen de Apartheid en tegen de draconische ‘noodwetten' die gebruikt werden om orde te handhaven tegen de oppositie. In een gelijksoortige zaak in datzelfde jaar, veroordeelde deze rechter nog eens twee appellanten die beschuldigd werden voor het bezit van een cassette met een opname van een interview. Dat interview was met de oprichter en lid van de Afrikaanse Nationale Congres, lands vrijheidsbeweging. Goldstone sprak zich tegen de aangeklaagde uit omdat hij de Zuid-Afrikaanse "veiligheidsakte" zou hebben overtreden door in subversieve quotes te verklaren dat ‘onze eigen land in een maatschappij veranderd moet worden zoals wij dat zelf willen.'

"Goldstone beweerde dat deze twee jonge mannen zich als agenten van het ANC zouden hebben gedragen. Deze uitspraak werd vervolgens een op een door de rechter in het hoger beroep overgenomen," besloot Rindsberg.

 

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.