21 Sjewat 5782 | 23 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Netanyahu: bevriezing is tijdelijk en eenmalig
Publicatiedatum: woensdag 02 december 2009 Auteur: Redactie | 1.571 keer gelezen
Bevriezingen Nederzettingen, Yesha - Westbank, Jeruzalem [Al-Quds], Redactie, Binyamin Netanyahu, 'Nederzettingen' »

Minister President Benjamin Netanyahu zei afgelopen dinsdag dat zijn besluit om de bouw van nederzettingen in Judea en Samaria te bevriezen, slechts van tijdelijke aard zou zijn en dat dit niet nog een keer zal voorkomen. Dit meldde Arutz Sheva gistermiddag.

"We hebben deze beslissing na vele overwegingen moeten nemen," waren zijn woorden. "Dit vanuit een verlangen om de onderhandelingen met de Palestijnen te kunnen hervatten. We hebben niet voor ogen om het gewone leven in Judea en Samaria stop te zetten. Daarom betreft dit besluit niet alle 2500 onderdelen die nog in aanbouw zijn. Betreft de 500 additionele units hebben wij recenterlijk nog goedkeuring gegeven om klaslokalen, publieke instellingen en additionele publieke structuren te bouwen", vertelde hij aan het begin van zijn speech op de Calcalist Conferentie.

"De kolonisten in Judea en Samaria zijn een integraal onderdeel van onze natie. Zij dragen, dienen en zij werpen zich vrijwillig voor onze natie op. Zij zijn onze broeders en zusters - aan wie ik het volgende duidelijk wil maken, maar zowel aan de leiders van de wereld als aan de Palestijnen: deze beslissing is een eenmalige beslissing en het is daarnaast ook tijdelijk. Wij zullen de bouw na deze schrosing weer hervatten. De toekomst van de bouw van de nederzettingen in Judea en Samaria zal alleen worden voortgezet in een permanente regeling en geen dag eerder. Ik hoop dat de Palestijnen er van af zullen zien door steeds maar weer te weigeren om de vredesbesprekingen te hervatten. Ze hebben deze besprekingen nodig, wij hebben deze besprekingen nodig."

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.