19 Aw 5781 | 28 juli 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Egypte bouwt muur tegen wapensmokkel naar Gaza
Publicatiedatum: donderdag 10 december 2009 Auteur: De Redactie | 1.294 keer gelezen
Verenigde Naties, Amnesty International, Wapensmokkel, UN Watch, Egypte »

Egypte bouwt een ijzeren muur langs de grens met de Gazastrook om zo de wapensmokkel naar het Palestijnse gebied tegen te gaan. De muur is de nieuwste stap om de smokkel te stoppen. Eerder vulde het land de smokkeltunnels met gas, vaak als er nog mensen in de tunnels zaten.

De muur komt langs de grens tussen Egypte en de Gazastrook en zal negen à tien kilometer lang worden. De stalen platen worden tot 20 tot 30 meter in de grond geplaatst tegen de smokkeltunnels. De bouw is al begonnen.  

Met deze nieuwe stap wil Egypte de smokkel volledig stoppen. Via Egypte worden er veel wapens en terroristen illegaal naar de Gazastrook vervoerd. Met name door smokkeltunnels.

Egypte probeert al enige tijd het wapenvervoer tegen te gaan door bijna elke week de smokkeltunnels te vullen met gas, vaak terwijl de smokkelaars nog in de tunnels aanwezig zijn. Ook zijn er patrouillerende Egyptenaren en Amerikanen en ondergrondse sensoren ingezet om de tunnels te ontdekken. Hierdoor konden er meerdere tunnels worden geblokkeerd. 

Ondanks deze maatregelingen is de smokkel nog niet volledig gestopt. Van de muur wordt dit echter ook niet verwacht. Wel zal de smokkel sterk verminderen, aldus de Egyptische autoriteiten.

De anders zo alerte VN, de Organisatie van de Islamitische Conferentie, Amnesty International en Human Rights Watch hebben niet gereageerd op de muur en het gebruik van gas in smokkeltunnels.

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.