16 Chesjwan 5782 | 22 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Een rabbijn door terroristen vermoord
Publicatiedatum: vrijdag 25 december 2009 Auteur: Redactie | 1.627 keer gelezen
Fatach, Terrorisme, IDF, Yesha - Westbank, Veiligheidsmuur en Checkpoints, Verenigde Staten, Al-Aqsa Martelarenbrigade, (zelfmoord) aanslagen, IsraĆ«lische mensenrechtenorganisatie B'Tselem »

Gisteren laat in de middag is Rabbi Meir Avshalom Chai uit Shavei  Shomron op veertigjarige leeftijd aan zijn hoofdverwondingen overleden. Dit meldt Arutz Sheva.

Terroristen vuurde gisteren op de rabbijn toen hij in de namiddag in zijn auto tussen de Joodse gemeenschappen Shaverei  Shomron en Einav (West Samaria) op Route 57 reed. Zijn auto sloeg over de kop. Korte tijd na de schietpartij vonden hulpverleners zijn vrouw en een van zijn jongere kinderen, vlak bij Einav. Totdat zij gevonden waren, waren beveiligingsbeambten bezorgd dat vrouw en kind door de terroristen ontvoerd zouden zijn. Vele leggen de verantwoordelijkheid bij de overheid omdat zij ook hier de checkpoint  enkele weken geleden hebben verwijderd. Wederom wordt hier weer bewezen dat het verwijderen van checkpoints het leven van Israëlische Joden nog onzekerder maken.

Fatach heeft monde de Al-Aksa Martelaren Brigade de aanslag inmiddels opgeëist.

Omdat de Al-Aksa Martelaren Brigade de aanslag heeft opgeëist, rijzen hierdoor  moeilijke vragen op. Zijn deze terroristen dus in feite door Barack (Obama), in toestemming van Barak (Minister van Defenistie Ehud Barak) getraind? Immers, de journalist David Bedein kon ons herinneren aan het feit dat de Al-Aska Martelaren Brigade formeel onder Fatach's veiligheidsmachten valt, die - in toestemming van Minister van Defensie Ehud Barak - door Amerikanen getraind worden. Hierdoor lijkt hij als Minister van Defensie indirect aansprakelijk voor de aanslag op Rabbi Meir Chai.

De rabbijn was een leraar op een plaatselijke school en kleuterschool. De kinderen waren dol op hem. Hij leefde al 14 jaar in deze gemeenschap en hij wordt beschouwd als een grote geleerde op gebied van de Tora. Hij was bescheiden en zeer geliefd.

Rabbi Meir Chai laat zijn vrouw en zijn 7 kinderen (oudste is 17 en de jongste slechts 2 maanden) achter. Vanochtend om 10.00 is hij op de Olijfberg in Jeruzalem begraven.

Deze moordende terroristen worden geëerd

Moordenaars van Rabbi Chai door het IDF geliquideerd
Vanavond heeft Arutz Sheva gemeld dat de General Security Services, in samenwerking met het IDF, de moordenaars van Rabbi Meir Avshalom Chai geliquideerd. Alle drie moordenaars waren veroordeelde terroristen die op een later moment om een of andere reden weer uit Israëlische detentie vrij werden gelaten.  De Israëlische militaire operatie heeft op de afgelopen Sjabbesavond - 25 december - plaats gevonden. Hoofd van PA Mahmoud Abbas is van te voren niet van deze operatie op de hoogte gesteld.

De huizen van deze drie mannen werden tijdens de arrestatie door speciale eenheden omsingeld. Omdat zij weigerden aan de arrestatie mee te werken, heeft de speciale eenheid vuur op de gebouwen geopend.

De daders waren:
Nader Raed Sukarji, een 40 jarige bewoner van Shechem. Hij was in 2002 al op verdenking van een toppositie binnen Al-Aska Martelaren Brigade gearresteerd. Hij werd toentertijd al verdacht van diverse terroristische aanslagen. Zo maakte hij bommen en werkte hij in Nablus (Shechem) mee aan fabrieken voor explosieven. In januari 2009 werd hij weer vrij gelaten.

Tijdens de operatie is zijn vrouw gewond geraakt toen hij haar als menselijk schild gebruikte.

Ghassan Abu Sharkh is een 39 jarige die in 1990 al gevangen genomen. Zijn broer was hoofd van de terroristische organisatie Tanzim in Nablus. Nayef faciliteerde in diverse terroristische aanslagen. In 2004 is hij door het IDF gedood.

Anan Suleiman Mustafa Subih woonde in Nablus. Subih was medewerker van de "Shuhada Al-Aska"-brigade, die als een cel van Tanzim in Nablus betrokken was bij de uitgebreide Tanzim militaire operaties. De groep werd tot zijn dood geleid door Nayef Abu Sharkh. Subih werkte in de wapenhandel en benodigdheden die geschikt zijn voor terroristische aanslagen.

Subih was onlangs nog toegelaten in de Israëlische Amnesty Programma voor de Fatach Schutters. Zijn deelname aan Tanzim was een rechtstreekse schending van deze overeenkomst.

De gevonden geweren en pistolen zijn voor onderzoek naar het lab gestuurd of deze wapens gebruikt zijn om Rabbi Chai te doden.

Uiteraard heeft de Premier van de PA Salam Fayyad de operatie veroordeeld. Terroristische organisaties hebben ondertussen gezworen deze operatie te wreken.

Knessetlid Yaakov Katz vindt het sowieso onbegrijpelijk waarom deze lieden überhaupt ooit zijn vrijgelaten. Als dit niet gebeurd zou zijn, zou Rabbi Chai nog in leven zijn. "[...] Vervolg de rechters van het Hogere Gerechtshof die hebben deelgenomen aan de vrijlating van de moordenaars van Rabbi Meir Chai (moge G'd zijn bloed wreken), terwijl zij werden gewaarschuwd dat deze mannen direct weer tot moorden over zouden gaan",  zei Katz. "Dit is de enige manier om deze beruchte vrijlating van deze moordenaars te beëindigen."

VS eist opheldering op de Shichem klopjacht
De VS eist van Israel opheldering nadat speciale eenheden van het IDF eergisteren drie terroristen hebben omgelegd. Deze terroristen hebben Rabbi Meir Chai donderdag tijdens een terroristische aanslag vermoord. Dit meldt Arutz Sheva vanmiddag.

De Nationale Beveiligingsadviseur professor Uzi Arad werd door senior ambtenaren van de VS vandaag telefonisch op het matje geroepen. De ambtenaren spraken over 'executies'.

De linkse georiënteerde groep "B'Tselem - die naar hen zeggen voor de mensenrechten strijdt - spreekt ook over 'executies' van twee van de drie terroristische moordenaars. Zij steunen de verklaring van de familie die beweert dat twee van de drie terroristen geen wapens in bezit had, dat de terroristen niet tegen de arrestatie werkten, sterker: het IDF zou zelfs niet eens geprobeerd hebben hen te arresteren, want de militairen zou hen op korte afstand dood hebben geschoten toen hun identiteiten bevestigd werden.

Het IDF ontkent alle aantijgingen.

Een senior IDF-officier vertelde dat de beveiligtroepen accurate en gedetailleerde informatie over de terroristische cell-leden hebben ontvangen. Troepen van Judea en Samaria Brigade werden samen met de Nachshon Bataljon en de Duvdevan Bataljon naar de locaties gestuurd. Drie uur lang hebben zij achter de terroristen aan gejaagd. Een terrorist verstopte zichzelf in zijn huis en stuurde zijn vrouw als menselijk schild naar de voorzijde van het huis.

"Nadat het IDF aan alle vereiste niveaus heeft voldaan en met alle middelen getracht hebben hem te arresteren, deze niet op de luidspreker reageerde, noch op de extra middelen die ingezet werden om hem tot het stoppen te dwingen en met de wetenschap dat de man gewapend en gevaarlijk was, werd er besloten om het vuur te openen," aldus de officier.

Misschien moeten wij ons gaan afvragen waar de VS zich met deze operatie mee bemoeit. Tientallen keren hebben we mogen vernemen dat zij levensgevaarlijke verdachten die voor de politie op de vlucht slaan en niet op de commando van de politie blijven staan (we gebruiken hun eigen woorden) "standrechtelijk worden geëxecuteerd". Mogen wij ons afvragen wie zij wel niet denken - een westers land dat dagelijks de rechten van de mens schendt - om Israel op het matje te mogen roepen?


Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.