25 Kislew 5782 | 28 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Stand van zaken Ariel Sharon
Publicatiedatum: maandag 04 januari 2010 Auteur: Redactie | 1.381 keer gelezen
Ariel Sharon »

Ariel Sharon (81) leed vier jaar geleden aan een beroerte, waardoor hij sindsdien in coma is. Volgens een dierbare vriend en voormalige adviseur Dov Weisglass en een andere dierbare vriend Raanan Gissin, is de kans erg klein dat hierin een verandering komt. Dit meldt arutz Sheva gisteravond.

Sharons vitale signalen zijn goed, zijn lichaam functioneert, alleen zijn er geen signalen die aangeven dat hij uit zijn coma zal ontwaken, ondanks de geruchten die over de afgelopen jaren te ronde zijn gegaan dat Sharon met zijn ogen bewogen zou hebben. Hoewel hij overdag geen zuurstofmasker meer nodig heeft, wordt er in de nachtelijke uren wel van datzelfde masker gebruik gemaakt. Daarnaast is het niet uitgesloten dat hij de omgeving wel waarneemt door bijvoorbeeld zijn gehoor.

Sharon had vaker last van beroertes, maar de laatste was bijna fataal. Die kwam vier maanden na de verdrijving van 10.000 Joden uit Gaza (Gush Katif), delen van het noorden van Samaria, de terugtrekking van het Israëlische leger uit de Gazastrook en de Philadelphi-gang in 2006. Kort daarna nam Chamas de macht in de regio over.

Deze terroristische organisatie maakt gebruik van een vacuüm vol geweld om de veiligheid te doen escaleren door dag in dag uit op Zuid Israel meerdere bombardementen per etmaal uit te voeren. Uiteindelijk heeft Israel onder de voormalige Premier Ehud Olmert middels Cast Lead gereageerd.

Prof. Gerald Steinberg van het Bar-IIan Universiteit denkt dat Sharon de escalatie nooit zover heeft laten oplopen dat Cast Lead noodzakelijk geweest zou zijn. Gissin kan daar mee eens zijn, omdat hij van mening is dat de aanwezigheid van Sharon, die IDF's grootste held was en een lange tijd de functie van een hoge officier bekleedde, de massale aanvallen van Chamas waarschijnlijk uitgesloten zou hebben.

Copyright © 2010 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.