3 Siewan 5780 | 26 mei 2020
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
De grote leugen over Israel van het orgaanschandaal duikt weer op.
Publicatiedatum: vrijdag 22 januari 2010 Auteur: Ilonia | 1.137 keer gelezen
Antisemitisme buitenland, Ilonia, Bloedsprookje »

Op you tube circuleert een video waar Israel beschuldigd wordt van organen te stelen in het mobiele ziekenhuis op Haïti. De bewering is binnen een dag verspreid over het internet. Directeur van ADL (Anti-Defamation League) Abraham H. Foxman zei in een reactie dat op deze manier een persoon vanuit zijn huis een leugen voor een feit kan verkondigen.

De persoon zet de video in Seattle op you tube en maakt zich bekent met de naam "T. West" of "AfriSynergy Productions." Israel werd al eerder beschuldigt van organen te stelen door de Zweedse krant Aftonbladet.

Een aantal anti-Israëlische websites en het Midden Oosten hebben melding gemaakt van deze beweringen en als geloofwaardig nieuws item gepresenteerd. De websites waar deze beweringen wordt gedaan zijn: Pers TV van de Iranese staatstelevisie, de Izzedine al Qassam Brigades, een gewapende vleugel van de terroristische groep Hamas; en de site van Alex Jones, een Amerikaanse anti-Israel samenzwering theorist. Elke verslag over deze bewering wordt verwezen naar deze you tube film.

"De wereld kijkt naar de beelden die uit Haïti komen en de Israëliërs hebben zeer geavanceerde medische faciliteiten meegenomen en wordt door veel op gefocust in de berichtgeving", zegt mr. Foxman in een reactie. "Het is geen verassing dat vijanden van Israel het succes van Israel om mensenlevens te redden, ombuigen in iets negatief. Wat wel verassend is de voortvarendheid om elk verkeerde informatie op Internet die een negatief licht over de joodse staat, ongeacht hoe twijfelachtige of onbetrouwbare bron ook is."

Het Israelische variant van Ilonia's artikel: Anti-Semitic Blood Libel Aimed at IDF in Haiti

Copyright © 2010 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2020 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.