18 Tisjri 5782 | 23 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Bijzonder bijeenkomst van het Israƫlische Kabinet
Publicatiedatum: dinsdag 26 januari 2010 Auteur: Redactie | 1.348 keer gelezen
Rav Lau, Sjoa (Holocaust), Binyamin Netanyahu, Holocaust Memorial Day, Media_antisemitisme »

Afgelopen zondag kwam het Israëlische kabinet in een bijzondere setting bij elkaar. Onder hen was ook de voormalige Opperrabbijn van Israel, de huidige Opperrabbijn van Tel Aviv, Rabbi Israel Meir Lau aanwezig. Wat was zo bijzonder aan deze wekelijkse bijeenkomst van het Israëlische kabinet? Arutz Sheva deed verslag.

Afgelopen bijeenkomst van het Israëlische kabinet was ter gedachtenis van de zes miljoen Joodse slachtoffers die tijdens de Sjoa van WOII verhongerd, gemarteld en vermoord zijn. Premier Netanyahu zei: "Ik hoop dat de VN zal herinneren wat de gevolgen zijn wanneer Joden geen eigen staat hebben. Daarom moet het voorrecht en de plicht van de internationale gemeenschap zijn om het bestaan van de Joodse te staat te verdedigen." De Premier liet vervolgens een foto van een overlevende zien die haar kleindochter aan de hand heeft. Op haar arm is het resultaat van de Sjoa getatoeëerd: het getatoeëerde nummer van de nazi's. Deze foto zal ook aan de VN getoond worden.
"Dit is de essentie van de geschiedenis van het zionisme," besloot de Premier.

Sinds 27 januari 2005 vindt jaarlijks de Internationale gedenkdag voor de slachtoffers van de Sjoa plaats. Morgen zal in dat kader in Auschwitz een speciale bijeenkomst plaatsvinden. Onder de deelnemers zullen President Shimon Peres, Rabbi Lau, de President en de Premier van Polen en de Opperrabbijnen van Polen en Lodz aanwezig zijn.

Copyright © 2010 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.