5 Siewan 5781 | 15 mei 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Escalatie bij een volgende Libanonoorlog
Publicatiedatum: woensdag 27 januari 2010 Auteur: Redactie | 1.142 keer gelezen
Libanon en Chizballah, Redactie, UNIFIL »
Wanneer Israel en Chizballah tot een confrontatie komen, dan zal deze confrontatie leiden tot een escalatie tussen de naties Israel en Libanon. Dit schrijft Arutz Sheva vanmorgen naar aanleiding van een artikel in de Washington Post. Reden: Chizballah, die zich sinds de oorlog in 2006 goed hersteld hebben, verkast zich in Noord Libanon.

Ondanks dat er 10.000 UNFIL-troepen van de VN ten zuiden van Libanon patrouilleren en zij heilig van overtuigd zijn dat zij Chizballah het erg moeilijk hebben gemaakt om in de buurt van de Israëlische grens te komen, menen analisten dat deze groep van internationale troepen inmiddels achterhaald zijn. Tijdens de herschikking heeft Chizballah zichzelf van de grens verwijderd om zich verder in het Noorden te verkassen. Daar zijn geen UNFIL-troepen aanwezig.

Er is nog een probleem. Chizballah, die ondersteund wordt door Iran, is inmiddels in bezit van tussen de 40 en 70 duizend rakettenarsenaal, waarvan sommige zelfs vanuit Beiroet Tel Aviv kan bereiken. Met onder andere hulp van Iran, is Chizballah sinds 2006 sterker en effectiever dan ooit.
Nu Chizballah met Iran in de rug aan de ene kant staat en Israel met de VS - hoewel wij dit ook mogen betwijfelen - in de rug aan de andere kant, zou een confrontatie wel eens kunnen uitmonden tot een enorme gevecht op Libanese bodem. Dit wordt dan een militaire confrontatie met de staat Libanon. En dat Chizballah nauwe banden heeft met de Libanese leger  is ook een reden voor een fikse oorlog.

Premier Benjamin Netanyahu zei eerder deze maand dat de toenemende invloed van Chizballah in de Libanese regering, met name die samenwerking tussen het leger van Libanon en Chizballah, heeft als gevolg dat de Libanese defensie deels uit een terroristische organisatie bestaat.

Copyright © 2010 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.