17 Tisjri 5782 | 23 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Chamas bedreigt nu Joden buiten Israel
Publicatiedatum: zondag 31 januari 2010 Auteur: Redactie | 1.484 keer gelezen
Chamas, Terrorisme, Redactie, Al-Qassam, (zelfmoord) aanslagen »

Abu Obeida

Chamas heeft gedreigd om Joden buiten Israël aan te vallen als vergelding op de uitschakeling op medeoprichter van Chamas in Dubai. Israël  zou door deze daad  "de regels [eenzijdig] veranderd " hebben. Tevens wordt het recente bezoek van de Israëlische Minister van de Nationale Infrastructuur Uzi Landau aan Dubai als camouflage voor de contraterroristische operatie gezien. Dit meldde Arutz Sheva.

Abu Obeida, de woordvoerder van de al-Kassam vleugel van Chamas waarschuwde Israel dat zij verantwoordelijk is voor de moord op Mahmoud al-Mabhouh, die op zijn beurt verantwoordelijk is geweest voor de moord op de IDF militairen Ilan Sa'adon en Avi Sasportas twintig jaar geleden. Al-Mabhouh is op 20 januari dood in Dubai gevonden. Hij was vertegenwoordiger van de 'militaire' vleugel van Chamas in het buitenland. In 1989 werd hij voor terreuraanslagen door Israel uit Israel verbannen.

Minister Landau's ministerie heeft nog niet op de beschuldigingen gereageerd. Zijn bezoek aan een energieconferentie in Dubai was de eerste keer dat Israel een minister naar de UAE (United Arab Emirates) heeft gestuurd. UAE minister heeft hem verder niet ontmoet.

"We spreken geen retorische taal," zei Obeida, "Wij zullen de zionistische vijand overal op de goede moment wat aan doen." De iIn Syrië gestationeerde Chamasleider Khaled Mashaal ging nog eens dunnetjes over de deze bedreiging heen: "ik zeg het jullie, jullie Zionisten, wees niet verheugd. De weerstand zal worden voortgezet".

Wéér een andere hoge gepositioneerde Chamasleider, Mahmoud al-Zahar, zei zaterdag tegen de Arabische media dat het gevolg van Minister Landau onder valse paspoorten hebben gereisd. Het hotelkamer van de Minister zou volgens het controlecentrum voor het uitvoeren van de moord geweest zijn.  Ambtenaren van Dubai meldden namelijk dat degene die in de operatie betrokken waren, in bezit waren van Europese paspoorten. "De Israëlische vijand is volledig verantwoordelijk voor deze misdaad," zei Chamas' Politiek Bureau-lid Izzat al-Rishaq.

De dochter van al-Mabhouh vertelde de Arabische media dat haar familie overweegt middels een Britse rechtbank een opsporingsbevel tegen de Israëlische ambtenaren te laten uitgaan, op verdenking van deze moord.

Copyright © 2010 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.