7 Siewan 5781 | 17 mei 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
De grote Arabische leugen met medewerking van de VN
Publicatiedatum: dinsdag 02 februari 2010 Auteur: Redactie | 1.708 keer gelezen
Al-nakba, Redactie, Mythen, UNRWA, Recht-op-terugkeer, UNHCR »

Opgegroeid tussen de leugens van de Arabieren, heeft zij jarenlang geloofd dat Israel land van de Palestijnen stal. De grafisch artieste Yona Levy-Grosman weet nu beter. In 2008 schrijft zij hier een artikel (Eng.) over met een daarbij behorende presentie (Ivr) en plaatste deze op haar eigen website. Vandaag vertelde zij haar verhaal bij Arutz Sheva.
Niemand minder dan een linkse professor wees haar op de leugen dat Joden land van de Palestijnen stal: 80%-90% van de Arabieren zijn nieuwe bewoners van het land Israel. De naam van de professor moet anoniem blijven. 

Zij ontdekte daarnaast iets over UNRWA (VN-organisatie tbv de Arabische vluchtelingen van 1948): "Net als veel andere mensen was ik verdrietig om te horen dat Israel een school van UNRWA in Gaza beschoten zou hebben. Ook dit ben ik gaan onderzoeken. De VN heeft twee organisaties die zich bezighouden met vluchtelingen in de wereld: Een is de UNRWA, dat zich uitsluitend met de Arabische vluchtelingen dat door de Israëlische onafhankelijkheidsoorlog in 1948 is veroorzaakt bezighoudt, en de andere is het UNHCR, die houdt zich met alle andere miljoenen vluchtelingen over de hele wereld bezig. UNRWA is daarnaast als enige die zich bezighoudt met een specifiek gebied, specifieke vluchtelingen dat door een specifieke oorlog is veroorzaakt. "

Nu komt Grossman met de verbijsterde ontdekking: de twee organisaties definiëren ‘vluchteling' op een verschillende wijze.

Zo stelt UNHCR vast dat een vluchteling iemand is die op een bepaalde plaats sinds onheugelijke tijden daar leeft en werd gedwongen te vertrekken door gevolg van bijvoorbeeld oorlog. UNRWA daarentegen noemt iedere Arabier - en zijn nakomelingen - die in 1948 Israel verliet en die daar voor twee jaar heeft geleefd (UNRWA benadrukt de tijdspanne van twee jaar) vluchteling genoemd. Met andere woorden: een Arabier die slechts twee jaar in Israel heeft gewoond wordt aan hem en zijn nakomelingen een vluchtelingenstatus verleend, terwijl in de rest van de wereld moet iemand om deze status kan verkrijgen moet kunnen bewijzen dat zijn voorouders sinds onheugelijke tijden in dat betreffende land woonden. Nu gaan we in termen van getallen spreken: UNWRA telt 28.000 medewerkers die 1 op 164 ‘vluchtelingen' onder zijn hoede heeft. UNHCR telt 6.300 medewerkers die 1 op de 2.803 vluchtelingen onder zijn hoede heeft.

Zoals Joan Peters schrijft in de inleiding van haar baanbrekende werk "From Time Immemorial", schreef zij dat zij zich opeens besefte dat er sprake is van de verschillende definities van "Arabische vluchtelingen" bestaat.  De rechtstreekse tegenstrijdigheid van de aangenomen historische factoren vormt het fundament van de huidige Arabische eis van de vermeende "wetmatige rechten voor de terugkomst van de Palestijnen ‘naar hun [oude] vaderland'."
In een poging om de reden voor de "twee jaar"-clausule te begrijpen, kwam Grossman tot besef dat een enorm deel van de Arabieren in kwestie, die slechts twee jaar - voor 1948 - in het Heilige Land hebben gewoond.  "Indien de vluchtelingenstatus bijvoorbeeld zou afhangen van een vijf-jarenclausule, dan zou er amper sprake van  ‘Arabische vluchtelingen' zijn".

Verder legt Grossman uit dat de twee vluchtelingenorganisaties van de VN verschillende doelen nastreven: "Wereldwijd staat UNHRC klaar voor de ontheemde vluchtelingen en trachten hun ciciele rechten en persoonlijke omstandigheden te verbeteren. UNRWA daarentegen bekommert zich alleen voor "recht van terugkeer" van de vluchtelingen, zonder zich in te zetten voor de rechten van deze mensen, ondanks dat zij elders een staatsburgerschap hebben ontvangen."

Op de vraag of de VN door de Palestijnse agenda wordt geleidt, zegt ze ferm: "Zij geven niets om de Palestijnen! De manier waarop Palestijnen behandeld worden en hen als vluchtelingen vasthouden, bewijst dat zij niets om Palestijnen geven. Integendeel, er is sprake van een door olie-gedreven lobby die de staat Israël wilt te liquideren. Het stoort hen dat de Joden zijn een vrij volk is in hun land."

Copyright © 2010 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.