7 Tisjri 5781 | 25 september 2020
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Israëlisch-Arabish parlementslid Ayoob Kara: Als Israël niet bestond waren er geen kerken meer in het M-O
Publicatiedatum: vrijdag 19 februari 2010 Auteur: Brabosh | 1.452 keer gelezen
De paus, RKK, Samenwerking met Arabieren, [ex]moslims en Joden »

Het Israëlisch-Arabisch parlementslid Ayoob Kara zei afgelopen maandag na zijn ontmoeting vorige week met paus Benedictus VI in het Vaticaan dat de katholieke kerk achter de paus staat ten gunste van het Joodse volk.

Sprekend in het Hebreeuwse journaal van Arutz Sheva, zei de vice-minister voor de ontwikkeling van de Negev en Galilea dat uit de toespraak van de paus op de Internationale Dag van Holocaust is gebleken dat hij zich goed bewust is van wat er gebeurd was in de concentratiekampen.

Kara zei dat hij na zijn ontmoeting met de paus, ruzie had met de vertegenwoordiger van de Kerk over het Midden-Oosten. Die had gezegd dat de internationalisering van Jeruzalem de optimale oplossing is voor de Arabisch-Israëlische strijd om de hoofdstad. Kara reageerde hierop door te zeggen dat als Israël niet moest bestaan, er geen kerken meer in het Midden-Oosten over zouden zijn, en wees erop hoe slecht christenen in Bethlehem en Nazareth worden behandeld door hun islamitische buren. Hij voegde eraan toe dat de Kerk er alle belang bij heeft dat alles onder Israëlische controle blijft, en dacht dat wat hij zei aanvaard werd door de kardinaal.

Ayoob Kara, (°1955) is een Israëlische Druus, en zetelt voor Likoed sinds 1999 in de Knesset, met een onderbreking tussen 2006 en februari 2009. In de regering van Netanyahoe is Kara staatssecretaris op het ministerie voor de ontwikkeling van de Negev en Galilea. Hij is eveneens reservist-majoor in het Israëlische leger. Kara woont in het Druzendorp Daliyat al-Karmel, vlakbij Haifa, is getrouwd en heeft vijf kinderen.

Copyright © 2010 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2020 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.