5 Siewan 5781 | 16 mei 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Plein in Ramallah hernoemd naar terroriste die 37 Israëli’s vermoordde
Publicatiedatum: maandag 29 maart 2010 Auteur: Brabosh | 1.199 keer gelezen
PLO, (zelfmoord) aanslagen »

Op deze foto van 11 maart 2010 (en ook de volgende twee foto's Foto 2 en Foto 3), houden Palestijnen een poster vast waarop een foto wordt afgebeeld van van de Palestijnse terroriste Dalal Mughrabi tijdens een manifestatie in Ramallah op de Westelijke Jordaanoever. Zij demonstreren om een Palestijns plan te promoten dat een groot plein wil hernoemen naar de terroriste. De slogan op de poster luidt: "Wij zijn jou ons bloed verschuldigd en een schuld is een recht dat niet kan worden uitgesteld."

Het pro-Palestijnse beleid van de regering Obama werd begin maart 2010 nog eens ondubbelzinnig duidelijk door het feit, dat Amerikaanse vice-president Joe Biden wel Israël scherp veroordeelde vanwege het huizenbouwplan, maar niets zei over het feit dat de PA uitgerekend tijdens zijn bezoek een ceremonie hield ter ere van de beruchte vrouwelijke terrorist en massamoordenaar Dalal Mughrabi. Mughrabi en haar terreurgroep kaapten in 1978 een bus in Israël en vermoordden daarbij 37 passagiers, waaronder 11 kinderen. De terrorist kwam vervolgens om bij een vuurgevecht. De Palestijnen hebben nu een plein vernoemd naar Mughrabi, die tevens officieel ‘shahid‘ (martelaar) is verklaard, een Islamitische eretitel voor iedere Moslim die de religieuze opdracht van de Koran - het doden van alle ongelovigen, speciaal Joden- is nagekomen en daarmee een zekere plaats in het paradijs heeft verdiend. Eerder werden er al twee middelbare meisjesscholen en twee zomerkampen naar haar vernoemd.

11 maart 1978: Het resultaat van de 'heldendaad' van Al-Fatah...

Dalal Mughrabi werd ter geplaatse doodgeschoten door Ehud Barak, de latere premier van Israël

Dalal Mughrabi werd ter plaatse doodgeschoten door IDF-soldaat Ehud Barak, de latere premier van Israël

Dalal Al-Mughrabi wordt door de PA gezien als een Palestijnse heldin en martelares sinds zij op 11 maart 1978 een bus kaapten en 38 Israëlische burgers vermoordden - waaronder 12 kinderen - en 71 anderen licht tot zeer zwaar werden gewond. De groep niets vermoedende Israëlische gezinnen waren met een schoolbus op weg naar de kust voor een dagje uit aan zee... tot zij in de handen vielen van Mughrabi en 11 Palestijnse fedajeen. De 19-jarige Dalal Mughrabi werd hierbij gedood, haar kompaan overleefde.

Op de Fatahconferentie van 4 augustus 2009 in Bethlehem vertelde haar mededader, Khaled Abu-Usbah, dat hij geen spijt had over zijn daden. Abu-Usbah, die zeven jaar opgesloten zat in de gevangenis in Ashkelon, werd in 1985 vrijgelaten als onderdeel van een gevangenenruil. Hij zei dat hij geen haat koestert jegens Israël's: "Integendeel, ik bewonder velen van hen, en zeker de [Joodse] advocaat die mij toen verdedigde, Leah Tsemel."

De bloedige aanslag, gekend als de Coastal Road massacre van 1978 was gepland door Abu Jihad en uitgevoerd door Yasser Arafats terreurorganisatie Al-Fatah, een factie van de PLO (Palestijnse Bevrijdingsorganisatie).

De aanslag gebeurde tijdens de vredesonderhandelingen in Camp David tussen Menachem Begin en Anwar Sadat, die uiteindelijk zullen leiden tot de ondertekening van een vredesverdrag tussen Egypte en Israël en de de facto erkenning van het bestaansrecht van Israël door Egypte op 26 maart 1979. Het doel van Al-Fatah van deze aanslag was duidelijk: te verhinderen dat een vredesovereenkomst zou gesloten worden tussen gelijk welk Arabisch land met Israël, dit door zoveel mogelijk Joodse slachtoffers te maken en aldus te bereiken dat Israël zou afhaken, zodat de onderhandelingen met Egypte alsnog zouden mislukken.

Copyright © 2010 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.