25 Kislew 5782 | 29 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Binnen kabinet Israel: Obama's eis Jeruzalem bevriezen geen goed idee
Publicatiedatum: donderdag 01 april 2010 Auteur: Redactie | 1.391 keer gelezen
Bevriezingen Nederzettingen, Jeruzalem [Al-Quds], Redactie »
Terwijl Obama van Israel eist dat zij de bevriezing van 10 maanden de Judea en Samaria van gaat verlengen, een groot aantal Fatach-terroristen vrijlaat en Jeruzalem bevriest, tracht Israel voet bij stuk te houden. Ook het binnen kabinet van Israel staat niet open voor Obama's eisen. Dit meldt Arutz Sheva.

Minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman, een lid van het Binnen kabinet met zeven leden, zei eerder deze week: "Ik heb niemand onder de zeven gezien die de intentie hadden om in stemmen op een bevriezing van Jeruzalem. Ook zijn er geen aanleidingen afgelopen dagen geweest die erbij zouden toetraden naar verdere concessies".Hij bevestigde dat Obama een bevriezing in de omgevingen van Jeruzalem eist die door de VN niet als Israelische grondgebied worden beschouwd.

Benny Begin, ook een lid van het Binnen kabinet, zei dat het voorstel van de Premier van Israel, Benjamin Netanyahu, om met Abbas om de tafel te gaan om de eindstatus van Jeruzalem te bespreken, toch de verharding in het beleid van de Arabieren en van de Palestijnse Autoriteit ten aanzien van Israel niet zal kunnen voorkomen.  

Copyright © 2010 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.